Skocz do zawartości
Riddle

Mały I Lekki Laptop Do 1500$ (w Ameryce)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Mam zamiar kupić notebooka, w ameryce - za pośrednictwem jeżdżących tam często znajomych, którzy wpakują to w bagaż podręczny i idzie bez żadnych podatków.

Pożądane specsy: ok. 13 cali (np. 13'3, 13'4 itp), 4Gb pamięci, procesor nie-ultralowvoltage, tylko zwykły - przynajmniej 2 GHz, najlepiej z 1066 szyną.

Pożądane właściwości: lekki, małe wymiary, dobrze wykonany, ładny, wieś ala Toshiba całkowicie odpada.

Ideałem jest nowy Macbook Pro, 13'3 cala, w wersji 2,26 Ghz, ale z dyskiem 250Gb i 4Gb ramu, no za różnicę w cenie dojdzie jeszcze iWork. (Do PC Office już mam)

Myślałem o:

Lenovo IdeaPad U330

Sony Vaio SR

Dell Inspiron 13 (wcześniej myślałem o Studio XPS 13", ale potem przeczytałem recenzję)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ideałem jest nowy Macbook Pro, 13'3 cala, w wersji 2,26 Ghz, ale z dyskiem 250Gb i 4Gb ramu

No i w czym problem? Opcja za $1499. Konfiguracja standardowa więc jest w każdym Apple Store.

Ewentualnie zmodyfikowana wersja za $1199 (po powiększeniu RAMu i HDD wyniesie $1399) ale customizowane konfiguracje tylko przez sieć.

edit/

Na twoim miejscu nie szukałbym żadnych alternatyw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale tu chodzi mi głównie o to, czy nie ma jakiejś dobrej alternatywy PC.

EDIT: Przed zakupem po prostu upewniam się, czy na pewno nie ma czegoś lepszego. Ale jakoś nigdzie nikt nie potrafił niczego znaleźć:)

A kupić to zamierzam tak jak napisałem - wersję 2,26, ze zmienionym przez apple dyskiem i pamięcią, i dodatkowo iWorkiem. Będzie taniej, a różnica 2,26-2,53 nie ma praktycznie znaczenia.

Edytowane przez Riddle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi