Riddle Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam forumowiczów! Mam zamiar kupić notebooka, w ameryce - za pośrednictwem jeżdżących tam często znajomych, którzy wpakują to w bagaż podręczny i idzie bez żadnych podatków. Pożądane specsy: ok. 13 cali (np. 13'3, 13'4 itp), 4Gb pamięci, procesor nie-ultralowvoltage, tylko zwykły - przynajmniej 2 GHz, najlepiej z 1066 szyną. Pożądane właściwości: lekki, małe wymiary, dobrze wykonany, ładny, wieś ala Toshiba całkowicie odpada. Ideałem jest nowy Macbook Pro, 13'3 cala, w wersji 2,26 Ghz, ale z dyskiem 250Gb i 4Gb ramu, no za różnicę w cenie dojdzie jeszcze iWork. (Do PC Office już mam) Myślałem o: Lenovo IdeaPad U330 Sony Vaio SR Dell Inspiron 13 (wcześniej myślałem o Studio XPS 13", ale potem przeczytałem recenzję) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Ideałem jest nowy Macbook Pro, 13'3 cala, w wersji 2,26 Ghz, ale z dyskiem 250Gb i 4Gb ramuNo i w czym problem? Opcja za $1499. Konfiguracja standardowa więc jest w każdym Apple Store. Ewentualnie zmodyfikowana wersja za $1199 (po powiększeniu RAMu i HDD wyniesie $1399) ale customizowane konfiguracje tylko przez sieć. edit/ Na twoim miejscu nie szukałbym żadnych alternatyw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddle Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) No tak, ale tu chodzi mi głównie o to, czy nie ma jakiejś dobrej alternatywy PC. EDIT: Przed zakupem po prostu upewniam się, czy na pewno nie ma czegoś lepszego. Ale jakoś nigdzie nikt nie potrafił niczego znaleźć:) A kupić to zamierzam tak jak napisałem - wersję 2,26, ze zmienionym przez apple dyskiem i pamięcią, i dodatkowo iWorkiem. Będzie taniej, a różnica 2,26-2,53 nie ma praktycznie znaczenia. Edytowane 31 Lipca 2009 przez Riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...