Skocz do zawartości
quba

Co Zamiast Piv Ht ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przeznaczyłem sobie troche kasy na nowy procesor .

z tego co sie orientuje jest to socket 775 i siedzi w nim aktualnie P4 3.0 ht.

jaki procesor można do niego włożyć chodzi mi głównie o 2 rdzeniowe pentium d ? może jednak cos innego pociągnie czekam na podowiedzi . dzięki.

A tu spec kompa:

Płyta Gigabyte GA 81915 PM.

1gb DDR ramu kingston

zasilacz amacrox warrior 350w

chodznie procka boxowe z rurą :)

grafa radeon x600 256mb (wiem ścierwo wymieniam na dniach też)

dysk S.Barra 200gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana na Pentium D nic nie da ,to stary procek , który sobie nie poradzi w większości nowych programów (czyt. gier , ale nie tylko). Dozbieraj więcej kasy i kup płytę , proca i ram. Za około 600zł masz Atholna 2 X2 245 + mobo asrockA780GXH + 2G ram 800 cl. Dostajesz integrę o mocy zbliżonej do gf6600 i spokojnie sobie zbierasz na lepszą grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana na Pentium D nic nie da ,to stary procek , który sobie nie poradzi w większości nowych programów (czyt. gier , ale nie tylko). Dozbieraj więcej kasy i kup płytę , proca i ram. Za około 600zł masz Atholna 2 X2 245 + mobo asrockA780GXH + 2G ram 800 cl. Dostajesz integrę o mocy zbliżonej do gf6600 i spokojnie sobie zbierasz na lepszą grafikę.

tak wiem ja komputer sobie będe dla siebie składał tylko musze troszke kasy dozbierac.

ten komp ma isc dla brata więc eksperymentuje , czy da sie cos wiekszego wsadzic tam .

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche wiecej info :?: Otworz bude i podaj model plyty glownej, bo wrozyc jaki masz chipset itd. dosc ciezko jest ;)

Moze jakis PDC wejdzie, bylby szybszy od Pentium D (no moze PD 960 moze konkurowac z jakims slabszym PDC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi