Skocz do zawartości
nrl

Wszystko o - ABIT NF7 (S) = Złote rady itp.

Rekomendowane odpowiedzi

@ Lionge -> A APIC wyłączyłeś ? Jeśli nie to do kompetendium by Chaos, i spodziewaj się 2.3GHz :D

nie wylaczyle ale i tak nie wiele pomoglo ale chociaz dostalem blad:

nie znaleziono pliku ...

wiec jakis postep jest :D moze kiedys sie uda jak sobie skabinuje jakies radiatory na mosfety :)

ps epoxer wiesz jest piatek 13 nie kazdy musi byc trzezwy bo jeszcze taka pora ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A timingi? W końcu FSB do góry idzie, a ty masz duala. U kumpla często pokazywało "błąd" xxx... na niższych timingach, na wyższych OK.

A mosfety stabilizują prace, nie dają za to dodatkowych megahertzy. Ale zawsze warto: na moim przykładzie :

-> przed (radiatorami) : prime na 2455MHz @ 2.05V -> 5 min.

-> po (radiatorach) : prime na 2455MHz @ 2.05V -> 4h :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze nie daja mhz az taki lamero to nie jestem ... fsb nie juz nie zwiekszalem dalem 11,5x200@1.75 jak dostene te radiotory to powalcze bo niechce mi sie mobo wysylac do servisu poztym meczy mnie juz testowanie tych ustawien jak by niemoglo byc jakiegos szybkiego testera :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łoł .. nie łyta a chiposet nforce2 .. kazda plyta na tym chipsecie ma zablokowane AGP/PCI na 66/33

Nic dodać nic ująć ... :lol:

Sorki za OT - nie mogłem się powstrzymać :wink:

Pozdrawiam

to much alcohol today :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no .. ja wlasnie nie pije generalnie za duzo od litego tego roku .. wiec jak juz popije to potem sie troche kreci swiat :)

wracajac do abitów .. to ma ktos pojecie jakie napiecie leci na diode do HDD i na diode do POWER ON?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Lionge -> A APIC wyłączyłeś ? Jeśli nie to do kompetendium by Chaos, i spodziewaj się 2.3GHz :D

nie wylaczyle ale i tak nie wiele pomoglo ale chociaz dostalem blad:

nie znaleziono pliku ...

wiec jakis postep jest :D moze kiedys sie uda jak sobie skabinuje jakies radiatory na mosfety :)

ps epoxer wiesz jest piatek 13 nie kazdy musi byc trzezwy bo jeszcze taka pora ;)

Po APIC OFF reinstaluje sie system jakby co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie reinstaluje sie .. mozna bez :) trza tylko pokombnic sekundke .. odpowiedz w moim NF7 Kompendium

sprawdzilem osobiscie w swoim przypadku

Lub "Chaosowy trick" :D u mnie działał, ale i tak potem reinstall windy :) (padła :( )

jade na swoje windzie lekko ponad pół roku .. mialem przez pewien czas 2 systemy .. jeden ten co byl z apic on i drugi zaisntalowany z apic off ..

ale udalo mi sie "przerobic stary " sys na OFF (ON@OFF :wink: )

ten nowodoisntalowany z apic off skasowalem i dalej ciagne na tym co instalowalem w grudniu ..

sposob znalazlem na jakism zagranicznym forum (chyba xtrmesystems) i tam tez potwierdzali jego sprawnosc .. trzeba tylkoo dobrze pokolei zrobic i chula :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja najpierw off apic a potem poczytalem ale mi sie to samo zmieniolo na to co tam pislales komputer pc z interwejsem apic ... co teraz mam niby zrobic system dziala stabilnie ...

przed chwila mówilem sobie ze nie bede przekraczal fsb 210 teraz jade na 220 ... i to wszystko przez Was ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Topic sledzilem jeszcze do nie dawna a potem na jakisz czas skonczyl mi sie net:/ Problem jest nastepujacy: po podlaczeniu glosnikow creative inspire 6.1 (6700) dzwiek wydobywa sie tylko z 2 satelit i subwoofera. W tescie odzywaja sie jeszcze 2 inne satelitki. Ale 2 zupelnie milcza :/ nie wiem czy to jest spowodowane. Probowalem podlaczac pod wszyskie wejscia. Zestaw mam w soundstormie skonfigurowany na 5.1. Prosze pomozcie. Moj system to win xp. Sprobuje jeszcze podmontowac soundstorma w slacku ale to pozniej. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stery mam "nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_internationa"

zrobiłem tak z winampem ale dalej nic nie słychać z tylnych głośników i centralnego :)

jest tak ze jak w Nvidia Mixer zmienie z 2 głośników na 5,1 to na Mierniku VU (w parawym dolnym rogu w nvidia mixer ) dalej pokazuje ze dzialają tylko dwa kanały :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mozecie mnie w dziedzinie glosnikow 6 lub 5.1 za laika. Probowalem juz chyba wszysktiego. Podlaczalem pod wszystkie 5 wejsc audio na plycie. W zasadzie nie ruszylem tylko tego optycznego!! Prosze jesli ktos zna wyjscie niech sie pochwali. Nie chce wydawac kupy szmalu na audigy ://

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka pytań

1. Co dać na Radeon-a 9600 Pro, skoro radiator Zalmana nie da rady (oprócz WC) ?

2. Jaki sam wiatrak na radiator do Barton-a 2600 ?

3. Mam jakiś problem z AbitEQ wyskakuje mi coś w stylu "Initial value fail", program się uruchamia, nastepnie zamyka. Co jest nie tak płyta, BIOS, program (miałem dwie wersje) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalibyście chociaż kto sprawdził czy APIC OFF coś daje ;)

Tez nie do konca qmam o co z tym takie HALO :?

jak w pewnym momencie przy duzym vcore fsb i zegarze (jednoczesnie)wylaczy ci sie sieciowka albo dzwiek zacznie sie gubic to zrozumiesz :)

i tak nie uzywasz tych dodatkowaych IRQ .. wiec w mysl zasady "co zbede to wyrzucic" :)

ja tam zawsze wylaczam wszystko co zbedne (łącznie z com, lpt itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...