qaz43 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 tez tak chcialem i klapa... ma ktos klawiature radiowa? dziala u niego funkcja wakeup? ja mam klawiaturke bez kabelka i dziala tylko pod ps2, pod usb nic nie udalo sie zrobic :?: nie wiem czy to wina klawiatury ale wczesniej mialem dexxa i nie moglem nawet wejsc do biosa 8O obecnie mam logitech i wszystko gra jak nalezy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 a czy ten temat sie nazywa "Pochwal sie jaką masz klawiature"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 qaz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 qaz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 PANOWIE! prosba - potrebuje zrobic reinstal systemu i teraz prosze o podanie mi linka do najl;pezego remixa driverów na tego abita bo ja juz nie wiem ktore beda ok? mialem kiedys linki ale mi zginely thx z góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 qaz43 spokuj bo polecisz :D k a m e r e k ( uff ;) ) http://envynews.com/index.php?ID=626&page=1#A Morpheusware Remix International with abit leaked 4.08 drivers i do tego Audio 4.09 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 :evil: :evil: :evil: gaz,dostajesz ostatnie bardzo powazne ostrzezenie :evil: jesli jeszcze raz uzyjesz gdzies chosby "kurde blade" to lecisz na tygodniowe wakacje :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesio11 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A ja mam taki problem: sprzet abit nf 7 s rev 2 chieftec 360 thorton@barton 2430 pamieci nanya 200 i w kiedy puszczam pamieci w dualu na 200 zaraz po post pojawija sie biale kropki ktorych przybywa az zakryja cakly ekran po tym pomaga tylko wyjecie pamieci, dodam ze chodza w dualu na 360 bardzo ladnie wiem z e te kropki brzmia idiotycznie ale tak to wyglada czy ktos ma pojecie o co chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 qaz43 spokuj bo polecisz :D k a m e r e k ( uff ;) ) http://envynews.com/index.php?ID=626&page=1#A Morpheusware Remix International with abit leaked 4.08 drivers i do tego Audio 4.09 thx wlasnie tewgo morpheusa ;) a co do nicka to juz nie moja wina ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A ja mam taki problem: sprzet abit nf 7 s rev 2 chieftec 360 thorton@barton 2430 pamieci nanya 200 i w kiedy puszczam pamieci w dualu na 200 zaraz po post pojawija sie biale kropki ktorych przybywa az zakryja cakly ekran po tym pomaga tylko wyjecie pamieci, dodam ze chodza w dualu na 360 bardzo ladnie wiem z e te kropki brzmia idiotycznie ale tak to wyglada czy ktos ma pojecie o co chodzi te memorki na Nanya'ch nie byly za rewelacyjne .. jakie dajesz napiecie na pamieci? jak dasz im 2.9 to tez robią ten "myk"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 dobre są remixy morfeusza ? bo nie jestem pewnien ktoś kiedyś podwał stronke gdzie m było duzu dużo :] rmixów dokładnie forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 nastepny offtopic i zaczne przypieprzac bany,naprawde niechce mi sie po Was sprzatac. Bezkarnie biadolicie o doopie marynie,a pozniej "jak przyjdzie moder to posprzata" :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 dobre są remixy morfeusza ? bo nie jestem pewnien ktoś kiedyś podwał stronke gdzie m było duzu dużo :] rmixów dokładnie forumOd tego jest Topic.....Sterowniki & Biosy nastepny offtopic i zaczne przypieprzac bany,naprawde niechce mi sie po Was sprzatac. Bezkarnie biadolicie o doopie marynie,a pozniej "jak przyjdzie moder to posprzata" :evil: :evil: :evil: Popieram w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Panowie, płyta nie chce mi wstać na ustawieniach większych niż 145mhz i mnożniku większym niż 11.5.... Mam Abit-nf7 s rev2 proc jak w opisie :) Czy to chodzi o bios(w serwisie mi programowali nowy bo stary padł) ? Dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Panowie, płyta nie chce mi wstać na ustawieniach większych niż 145mhz i mnożniku większym niż 11.5.... Mam Abit-nf7 s rev2 proc jak w opisie :) Czy to chodzi o bios(w serwisie mi programowali nowy bo stary padł) ? Dzięki!a pamieci jakei masz ?? i szedł keidyś na wiecej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 a twoj proc to nie przypadkiem palomino ? .. bo nie ma bata zeby nie szzedl ponad 145 jesli to T-bred .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 To na 100% jest palomino widac to po serii AGOIA. Tam jednynie CIę ratuje odblokowanie mnoznika i obniżenie go aby podnieść FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Gdyby komus sie zachcialo modowac plyte to nasz kolega,Hipo bardzo ladnie wszystko opisal http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=97 Gratulacje Hipo,za dobrze odwalona robote :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 kurde ,cos mam nie tak ze slotami ramu albo kontrolerem pamieci ,w pierwszym slocie pamieci idą mi na FSB 248 bez błedów w memtesci86 i GoldMemory ,natomiast w drugim i trzecim slocie nawet przy 235 FSB sybie blędami strasznie :( co jest nie tak ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Heh.. a mój abit leży właśnie obok monitora :( Cóż.. wczoraj dostałem nowy procesor.. no to mówię dam najpierw Defaults w biosie i dopiero potem włożę nowego bartona.. dałem defaults na Soft Menu III, zapisałem i .. i płyta nie wstała. Wszystko działa, mierzyłem nawer miernikiem i idzie napięcie na procka, na pamięci, wiatraki i diody się święcą ale płyta nie wstaje - grafika nie reaguje i nawet spiker nie pika. Tak jakby bios się schrzanił - ale przecież ja tylko zapisałem nowe ustawienia.. nie muszę mówić, że próbowałem kasować CMOS (nawet wyciągając baterie, na długo). Eh, pewnie by hotflash pomógł, ale nie mam możliwości. :( Musze dać płytkę do serwisu, wymienią na gwarancji tylko.. mam ślady kleju (kropelka..) na NB i SB.. na NB zakryłem to wiatrakiem standardowym, ale na SB w rogu widać ślady.. _vip_ Ty miałeś podobmą sytuację, u Ciebie gwara przeszła? Bardzo widoczne ślady miałeś? I może jeszcze oddawałeś płytę do Komputronika?:) A może ktoś ma pomysły jak zeskrobać kropelkę z SB ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 a pozyczony od mamy (tudzież innego osobnika płci żeńskiej) zmywacz do paznokci na acetonie nie wystarcza? ... ewentualnie delikatnie poskob jakąś zyletka .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 właśnie skrobię scyzorykiem.. zmywacz mówisz? no zaraz zobaczymy.. edit: cholera, same "bezacetonowe" grr.. no ale próbujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 To na 100% jest palomino widac to po serii AGOIA. Tam jednynie CIę ratuje odblokowanie mnoznika i obniżenie go aby podnieść FSB no niestety palomino, mnożnik mam od dawna odblokowany, ale na poprzedniej płycie (gigabyte ga7vrxp) wstawał na więcej... Pamięci TwinMos - pc3200 (to chyba 333mhz? ) Ale to chyba nie one powodują dramat? Pozatym nawet jakby rzeczywiście procek nie lubił wysokiego fsb to przez mnożnik powinien pójść w górę... Aha - oczywiście chłodzony wodą 37C na @1600mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Heh.. a mój abit leży właśnie obok monitora :( Cóż.. wczoraj dostałem nowy procesor.. no to mówię dam najpierw Defaults w biosie i dopiero potem włożę nowego bartona.. dałem defaults na Soft Menu III, zapisałem i .. i płyta nie wstała. Wszystko działa, mierzyłem nawer miernikiem i idzie napięcie na procka, na pamięci, wiatraki i diody się święcą ale płyta nie wstaje - grafika nie reaguje i nawet spiker nie pika. Tak jakby bios się schrzanił - ale przecież ja tylko zapisałem nowe ustawienia.. nie muszę mówić, że próbowałem kasować CMOS (nawet wyciągając baterie, na długo). Eh, pewnie by hotflash pomógł, ale nie mam możliwości. :( Musze dać płytkę do serwisu, wymienią na gwarancji tylko.. mam ślady kleju (kropelka..) na NB i SB.. na NB zakryłem to wiatrakiem standardowym, ale na SB w rogu widać ślady.. _vip_ Ty miałeś podobmą sytuację, u Ciebie gwara przeszła? Bardzo widoczne ślady miałeś? I może jeszcze oddawałeś płytę do Komputronika?:) A może ktoś ma pomysły jak zeskrobać kropelkę z SB ? :D moj kolega mial cos takiego na starej plycie (gigabyte kt400). dal defaults i zapisal i................ mial pecha bo 2 dni wczesniej skonczyla sie gwarancja. okazalo sie ze padl caly uklad (chip) odpowiedzialny za obsluge wejscia-wyjscia (albo jakos tak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no niestety palomino, mnożnik mam od dawna odblokowany, ale na poprzedniej płycie (gigabyte ga7vrxp) wstawał na więcej... Pamięci TwinMos - pc3200 (to chyba 333mhz? ) Ale to chyba nie one powodują dramat? Pozatym nawet jakby rzeczywiście procek nie lubił wysokiego fsb to przez mnożnik powinien pójść w górę... Aha - oczywiście chłodzony wodą 37C na @1600mhz Pamięci masz DDR 400 więc to raczej nie one są powodem twoich problemów. Kolejna sprawa to to że jednak nie na każdej płycie każdy proc idzie tak samo. W moim przypadku na Epoxie 8RDA wyciskałem z proca więcej niż na Abicie. Mało tego na Epoxie procował przy Vcore 1,95V a na Abicie nie wstaje wogóle powyżej 1,84 realnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid86 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Zytek tez tak mialem tyle ze ja nie dałem na default tylko po prostu pewnego dnia rano plyta zachowywała sie tak jak ty to opisujesz, no i oddałem do serwisu(teraz ja juz mam) facet w serwisie mowił cos ze duza czesc abitow tak ma(taka wada czy cos) ale jak juz przyjda z tego serwisu to juz tam nie wracaja:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 no niestety palomino, mnożnik mam od dawna odblokowany, ale na poprzedniej płycie (gigabyte ga7vrxp) wstawał na więcej... Pamięci TwinMos - pc3200 (to chyba 333mhz? ) Ale to chyba nie one powodują dramat? Pozatym nawet jakby rzeczywiście procek nie lubił wysokiego fsb to przez mnożnik powinien pójść w górę... Aha - oczywiście chłodzony wodą 37C na @1600mhz Pamięci masz DDR 400 więc to raczej nie one są powodem twoich problemów. Kolejna sprawa to to że jednak nie na każdej płycie każdy proc idzie tak samo. W moim przypadku na Epoxie 8RDA wyciskałem z proca więcej niż na Abicie. Mało tego na Epoxie procował przy Vcore 1,95V a na Abicie nie wstaje wogóle powyżej 1,84 realnie. A jednak chyba pamięci... jakieś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e te TwinMosy... nie chodzą stabilnie powyżej 350mhz!!!! Zrobie mem testa i chyba do serwisu oddam bo to przecież jedna wielka porażka... A timingi mam standardowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cril Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Mam następujący problem z Abitem NF7-S rev 2.0: wkładam na płytę ram - 2x512 TwinMos 400 Mhz i system nie działa stabilnie przy ustawieniu pamięci w dualu powyżej 333 Mhz (prime95 sypie błędy). Zacząłem sprawdzać co jest nie tak, i okazało się, że pojedyńcza kość działa super na 400 Mhz, ale tylko w slocie 3. Po włożeniu do slotu 1 lub 2 na 400 Mhz pojawiają się błędy w Prime95. Identycznie sytuacja wygląda z jedną i drugą kością pamięci. Czy ktoś miał podobny problem ? Powinienem reklamować płytę ? Aha, bios w wersji 2.2 (abit). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 A jednak chyba pamięci... jakieś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e te TwinMosy... nie chodzą stabilnie powyżej 350mhz!!!! Zrobie mem testa i chyba do serwisu oddam bo to przecież jedna wielka porażka... A timingi mam standardowe.Jak masz 1 kostkę 512 CL2,5 to je wymień bo na 100% nie pójdą na NF7, u mnie powyżej 150FSB sypały błędami, ta sama kośćna 8RDA+ poszła na 225 na def. timingach. :evil: Wymieniłem na Kingmax'a i chodzą na 225 bez problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...