Macc Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam. Ostatnimi czasy, bawiąc się z kompem, spaliłem dysk i płytę główną. Komputer jest już popsuty, więc warto teraz w niego inwestować. Praktycznie wszystkie główne części komputera zostaną wymienione. Proszę Was o pomoc w wybraniu tego, co w nazwie tematu. Komp ma być przeznaczony do gier i mieszania w windzie, tzn. programy graficzne etc. Co do gier, chciałbym aby GTA IV poszło na low/mid 30 fps co najmniej (kolega ma jakiś c2d 2,4ghz nie znam modeu, 8600gts i ma tyle) i w GTA SA na full detalach 90/100 fps :). Co najważniejsze, komp ma nie mieć żadnej ściny w windzie, mam tego już dość po starym kompie. Dawajcie swoje propozycje :). Kolega wystawił temacik na forum ze sprzedażą i nad tym myślę: GPU - Gainward 9600GT Golden Sample - 230zł CPU - Athlon X2 4000+ - max stabilne ~3150 Mhz - 120zł MOBO - Abit KN9 NF4 Ultra - 140zł RAM - A-data VITESTA 2x1GB EE 800Mhz CL4 - 85zł Jakieś sugestie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ile masz kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 500/600 zł to jest maksimum :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) Zestaw podany na górze nie taki zły tylko mobo raczej średnie. Do OC jest ok, ale nie włożysz do niej nic nowego, nawet phenoma I. Jaki masz zasilacz? Bo to też ważne. Być może będzie trzeba dokupić nowy. Jeżeli możesz to weź wszystkie tamte graty bez mobo, dozbieraj trochę i weź np ASRocka A770DE+. Edytowane 2 Sierpnia 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Dogadałem się z kolegą, zasilacz oddaje mi ten, co miał, który jest ok do tego kompa. Nic nie mam zamiaru wymieniać ani robić OC (bo nie potrafię) więc narazie mobo mi starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...