Skocz do zawartości
Macc

Cpu, Mobo, Gpu, Ram Do Wymiany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnimi czasy, bawiąc się z kompem, spaliłem dysk i płytę główną. Komputer jest już popsuty, więc warto teraz w niego inwestować. Praktycznie wszystkie główne części komputera zostaną wymienione. Proszę Was o pomoc w wybraniu tego, co w nazwie tematu. Komp ma być przeznaczony do gier i mieszania w windzie, tzn. programy graficzne etc. Co do gier, chciałbym aby GTA IV poszło na low/mid 30 fps co najmniej (kolega ma jakiś c2d 2,4ghz nie znam modeu, 8600gts i ma tyle) i w GTA SA na full detalach 90/100 fps :). Co najważniejsze, komp ma nie mieć żadnej ściny w windzie, mam tego już dość po starym kompie. Dawajcie swoje propozycje :).

Kolega wystawił temacik na forum ze sprzedażą i nad tym myślę:

GPU - Gainward 9600GT Golden Sample - 230zł

CPU - Athlon X2 4000+ - max stabilne ~3150 Mhz - 120zł

MOBO - Abit KN9 NF4 Ultra - 140zł

RAM - A-data VITESTA 2x1GB EE 800Mhz CL4 - 85zł

Jakieś sugestie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw podany na górze nie taki zły tylko mobo raczej średnie. Do OC jest ok, ale nie włożysz do niej nic nowego, nawet phenoma I.

Jaki masz zasilacz? Bo to też ważne. Być może będzie trzeba dokupić nowy.

Jeżeli możesz to weź wszystkie tamte graty bez mobo, dozbieraj trochę i weź np ASRocka A770DE+.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi