Skocz do zawartości
airDIMENSION

Limity Wysyłania !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem wygląda następująco...

Podczas wysyłania plików większych niz 10MB w sieć tj. Rapidshare.com / sendspace.com / youtube.com itp... pokazuje kosmiczne prędkości wysyłania jak np. 300-400 kilo/s uploadu i gdy dochodzi do 100% wyskakuje błąd. Innym przykładem jest sendspace, gdzie takie pliki w ogóle nie startują ....

Pytanie tylko, co z tym zrobić. Dzwoniłem i rozmawiałem z administratorem sieci i twierdzi ze nie jest to wina "SIECI"... ja sam w Google nic ciekawego na ten temat nie wyszukałem. Co ciekawe, na FTP moge wysyłać pliki większe niż 10mb. . .

Mój internet to 1.5MB Radiówka....

Proszę o jakąś pomoc ponieważ jest to dość uporczywe ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobnie na swojej radiówce z tym, że działo się to w czasie np. wczytywania save do CIV podczas gry z kolegami. Save był uploadowany do znajomych z racji tego, że ja hostowałem grę. Gdy wysyłanie było dokonywane z pełną prędkością przez bodaj 3 minuty to serwer automatycznie odcinał mnie od neta. Wkurzyłem się na administratora i powiedziałem mu ładne dowidzenia. Sądzę, iż admin stosuje podobne rozwiązanie (prawdopodobnie na trochę innej zasadzie) u Ciebię chociaż oficjalnie się tego wyparł.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj na innym komputerze. Mozliwe także że jesli masz router/switch, to on powoduje takie problemy. Jesli się nic nie zmieni, to dzwoń od admina i przedstaw ultimatum ;)

Probowalem u ciotki w tej samej sieci, też sie nie da.

Probowalem u kumpla w tej samej sieci, też sie nie da.

U mojej dziewczyny na podobnym sprzecie, plik może i wolno bo wolno ale sie wysyłał i w 100% DOKONCZYŁ.

Czyli dzwonić i co mam konkretnie przedstawic ? Raz juz z nim gadalem to powiedzial ze jak na ftp sie da to nei jest jego wina....

...a moze tak kłamał ? Co mam mu powiedziec zeby to zmienił ? ^^ Jakies techniczne info plz co jest nie tak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi