airDIMENSION Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam Mój problem wygląda następująco... Podczas wysyłania plików większych niz 10MB w sieć tj. Rapidshare.com / sendspace.com / youtube.com itp... pokazuje kosmiczne prędkości wysyłania jak np. 300-400 kilo/s uploadu i gdy dochodzi do 100% wyskakuje błąd. Innym przykładem jest sendspace, gdzie takie pliki w ogóle nie startują .... Pytanie tylko, co z tym zrobić. Dzwoniłem i rozmawiałem z administratorem sieci i twierdzi ze nie jest to wina "SIECI"... ja sam w Google nic ciekawego na ten temat nie wyszukałem. Co ciekawe, na FTP moge wysyłać pliki większe niż 10mb. . . Mój internet to 1.5MB Radiówka.... Proszę o jakąś pomoc ponieważ jest to dość uporczywe .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 sprawdź z inną przeglądarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) Miałem podobnie na swojej radiówce z tym, że działo się to w czasie np. wczytywania save do CIV podczas gry z kolegami. Save był uploadowany do znajomych z racji tego, że ja hostowałem grę. Gdy wysyłanie było dokonywane z pełną prędkością przez bodaj 3 minuty to serwer automatycznie odcinał mnie od neta. Wkurzyłem się na administratora i powiedziałem mu ładne dowidzenia. Sądzę, iż admin stosuje podobne rozwiązanie (prawdopodobnie na trochę innej zasadzie) u Ciebię chociaż oficjalnie się tego wyparł. Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airDIMENSION Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 sprawdź z inną przeglądarką. sprawdzałem firefox, opere, chrom'a i ie... nic nie dało ... Czyli co ja mogę zrobić ? Jedyne wyjście to zmiana internetu na inny ? Trochę szkoda bo za te cenę co mam naprawdę dobrze działa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Spróbuj na innym komputerze. Mozliwe także że jesli masz router/switch, to on powoduje takie problemy. Jesli się nic nie zmieni, to dzwoń od admina i przedstaw ultimatum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airDIMENSION Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Spróbuj na innym komputerze. Mozliwe także że jesli masz router/switch, to on powoduje takie problemy. Jesli się nic nie zmieni, to dzwoń od admina i przedstaw ultimatum ;) Probowalem u ciotki w tej samej sieci, też sie nie da. Probowalem u kumpla w tej samej sieci, też sie nie da. U mojej dziewczyny na podobnym sprzecie, plik może i wolno bo wolno ale sie wysyłał i w 100% DOKONCZYŁ. Czyli dzwonić i co mam konkretnie przedstawic ? Raz juz z nim gadalem to powiedzial ze jak na ftp sie da to nei jest jego wina.... ...a moze tak kłamał ? Co mam mu powiedziec zeby to zmienił ? ^^ Jakies techniczne info plz co jest nie tak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...