qwerty_99 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Avast znalazł jakiegoś wirusa, bez namysłu kliknąłem Usuń. Po restarcie kompa brakuje chyba jakiegoś pliku systemowego bo nie mam dostępu do partycji, oprócz C. Wie ktoś może jakiego pliku może brakowac i jak to naprawić? Przy próbie właczenia partycji pyta czy chcę ją sformatować. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Partycja C to zazwyczaj systemowa, więc nie wiem jak udało Ci się dojść do Windows bez widocznej partycji. Zainstaluj Total Commander i spróbuj z jego poziomu wejść na C. Jeśli się uda, to włącz pokazywanie plików ukrytych oraz systemowych i pokaż screena z zawartości C - bardziej interesują mnie pliki niż katalogi na nim. Jeśli dysk jest widoczny w Windows z typem plików RAW, to odpal TestDisk i skorzystaj z jego opcji. Opis był gdzieś na forum. Ewentualnie użyj Google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 nie mam dostępu do partycji, oprócz C Partycja C to zazwyczaj systemowa, więc nie wiem jak udało Ci się dojść do Windows bez widocznej partycji. Ulisses chyba za szybko przeczytales tego posta:P Co do autora tematu - niestety nie wiem. Mialem kiedys podobna sytuacje na laptopie kumpla chyba. Podobnie powywalal Avastem kilka plikow w trybie awaryjnym, nie patrzyl co. Sytuacja byla podobna. Niestety (dla Ciebie) poszlismy na skroty bo Win i tak byl zasyfiony =>> skonczylo sie reinstalka, na ktora PC i tak chyba czekal cichaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ulisses chyba za szybko przeczytales tego posta:PHeh, owszem. A co do rozwiązania, to nadal jedynym sensownym pozostaje TestDisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ...powywalal Avastem kilka plikow w trybie awaryjnym...Chłopaki macie nauczke, ja bym avasta nawet kijem nie tknął... Co do problemu to TestDisk na początek, ja gdy miałem identyczny problem w skutkach (nie przez wirusa tylko luźny kabel sata) to bez straty czasu zacząłem odzyskiwanie danych progsem "GetDataBack for NTFS" na osobny dysk, długo troche trwało ale innego pomysłu nie miałem wtedy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...