Gość marduk Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam Mam "okazję" kupić takie części: Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz Chłodzenie: Scythe Ninja 2 Płyta Główna: Dfi LanParty LT x48-t2r Pamięć: Patriot LLK 2x2Gb 800 MHz CL 4 Zasilacz BeQuiet 500W Do tego oczywiście dokupię obudowę Chieftec oraz jakąś kartę graficzną. I teraz pytanie, czy warto brać taką płytę główną (nie obsługuje pamięci DDR3) ? I czy nie lepiej poczekać jeszcze z rok i kupić komputer z procesorem i7 ? Nie będę używał tego zestawu do gier. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Jeżeli będziesz używał kompa do zastosowań profesjonalnych to I7 będzie lepsze. Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zamiast Quada lepiej brać PhenomII AM3, potem jak będzie trzeba bez problemu zmodernizujesz to. Do czego chcesz wykorzystywać kompa i ile masz kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 pytanie co będziesz robił przez rok bez kompa...:P zawsze po roku kupisz lepszy przecież to oczywiste co do oplacalnosci to oczywiscie nasuwa sie pytanie za ile mozesz kupic ten sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marduk Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Obecnie mam P4 Za te części będę musiał zapłacić 1300 zł Na kompa mogę przeznaczyć +/- 1500 zł, ale szukam okazji, nie śpieszy mi się. Komputer będzie służył do zastosowań dźwiękowych. Ważne żeby był szybki i cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Cichy to i7 się grzeje nieźle to trzeba gdzieś odprowadzić... Zakładając że myślisz o powietrzu to zawsze będzie problem z uzyskaniem idealniej ciszy. Za 1500zł mnie złożysz kompletnego kompa na i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marduk Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Dlatego napisałem "czy nie lepiej poczekać jeszcze z rok i kupić komputer z procesorem i7" wtedy i7 potanieje i będę mógł więcej przeznaczyć na jego zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Kompa się skalda na teraz, tak można czekać w nieskończoność... Po premierze i5 i7 może potanieć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...