Skocz do zawartości
Gość adas123

Proc Am2+ A Plyta I Cena?

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam mozliwosc kupna takiego proca Athlon X2 7850+ AM2+ za niecale 150zlotyszy z gwarancja prawie nowka...mysle ze sie oplaca...

ale pytanie jest odnosnie czy ta plyta - abit AN-M2 go obsluzy w 100%? Ewentualnie co innego polecacie do 100zl z mozliwoscia podkrecania?

Pozdrawiam

adas

Edit:

aha zapomnialem dodac ze zalezy mi na plycie ze zintegrowanym dzwiekiem i grafika - czyli jak najtaniej...

Edytowane przez adas123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja płyta nie obsłuży tego X2 , max. co włożysz z X2 to albo 4850e albo 6400+ .

Jak już chcesz kupować nową płytkę to kup taką ze wsparciem dla procków 45 nm ( Phenom II / Athlon II ) .

ASUS M3A78-EMH HDMI

a ta bedzie dobra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS M3A78-EMH HDMI

a ta bedzie dobra?

Wszystko zależy od tego ile chcesz dać za tę płytę. Ten procesor jest moim zdaniem nie opłacalny za 150zł. Za ok 200zł jest nieporównywalnie lepszy Athlon II 240. A oba wymagają minimum płyty z obsługą am2+. Athlony x2 są może droższe, wynika to jednak z tego, że mogą pracować na (prawie) każdej płycie am2. Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego ile chcesz dać za tę płytę. Ten procesor jest moim zdaniem nie opłacalny za 150zł. Za ok 200zł jest nieporównywalnie lepszy Athlon II 240. A oba wymagają minimum płyty z obsługą am2+. Athlony x2 są może droższe, wynika to jednak z tego, że mogą pracować na (prawie0 każdej płycie am2.

na plyte z procesorem max 250 - jest to low budjet computr, plyte to co napisalem moge miec w granicach 100zl i chyba ja wezme bo ma wszytko czego potrzebuje + hdmi, a procesor to nie wiem, najlepiej tani i wydajny...wiec doradz cos ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to brakuje Ci 55zł do AMD Athlon II x2 240

Dużo wydajniejszy o tego Athlon X2 7850+ i mniej się grzeje. Płyta jak za 100zł to brać.

Wykombinuj te 55zł bo warto. Pamięci rozumiem, że posiadasz do tej płyty? Może coś ze starej platformy sprzedasz i będzie 55zł :) Bardzo nie lubię takiej rady: "dołóż". Wiem jednak, że Athlon X2 7850+ nie jest wart 150zł jeśli za 205 jest AMD Athlon II x2 240.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to brakuje Ci 55zł do AMD Athlon II x2 240

Dużo wydajniejszy o tego Athlon X2 7850+ i mniej się grzeje. Płyta jak za 100zł to brać.

Wykombinuj te 55zł bo warto. Pamięci rozumiem, że posiadasz do tej płyty? Może coś ze starej platformy sprzedasz i będzie 55zł :) Bardzo nie lubię takiej rady: "dołóż". Wiem jednak, że Athlon X2 7850+ nie jest wart 150zł jeśli za 205 jest AMD Athlon II x2 240.

Nie zalezy mi zeby proc byl bardzo dobry tylko tani i dobry, krecic bede wiec potrzebuje sredni...a max to 150 wiecej nie dam bo tylko tyle mam przeznaczone...aha pozatym komp glownie do neta i czesem jakiegos filmu :) zadnych gier itp dlatego wszystko biore z integra - jak najtaniej i jak najlepiej...

Pamieci to jakies z allegro do 70 zl kupie....chyba ocz bedzie 2gb tylko bo tyle mi wystarczy

co do procka myslalem o jakims x4200-5000 ale nie umiem znalezc dobrej oferty jak narazie - wszystkie z forum sie sprzedaly...

A ten procek co podales to on na am3 a one chyba nie kompatybilne am2/am2+?

Edytowane przez adas123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi