Holden Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam, mam taki problem.. Moja dziewczyna ma laptopa Acera Aspire 3690 z winXP. Zaczął jej chrzanić.. windows sie wieszał i wgl wszystko sie zacinało nawet muzyka, filmy. Zrobiłem jej format i zainstalowałem XP Home , oryginalny (płyta nie ma żadnej rysy) i nie wiem dlaczego, ale nie moge teraz zainstalować zadnych sterowników bo wyskakują błędy.. sterowniki są w RAR i najpierw probowałem przez to windowsowe wyodrębnianie rozpakowac ale już przy tym wyskakuje jakiś błąd. Potem ściągnąłem WinRARa ale nie moge go tez zainstalować bo wyskakuje błąd wysyłaj, nie wysyłaj.... Macie jakis pomysł, bo pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem. Z góry dzięki :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Sprawdzić dysk i RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ale w jaki sposób?? Nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 RAM np memtestem a dysk programem typu HDTune albo czymkolwiek do sprawdzenia powierzchni, możesz też podać screena z zakładki SMART w Evereście albo HDtune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Możesz jeszcze sprawdzić, czy laptop się nie przegrzewa. Jeśli chłodzenie chodzi prawie cały czas lub nie chodzi w ogóle, to trzeba by przeczyścić (sprężonym powietrzem) lub oddać na gwarancję (o ile jeszcze jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 ok, juz po problemie, wszystkie stery i ten winrar sciagalem na innym kompie i cos sie zle posciagało albo pendrive jest jakis popsuty przez którego kopiowałem stery z jednego kompa do drugiego i dlatego co bym nie odpalił to błąd wyskakiwał. Okazało się że z laptopem jest wszystko okej :):) sorry ze zawracałem głowe ale nie wpadłem na to wcześniej :):) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Jeszcze tak przy okazji... Nie będe zakładał nowego tematu. Co trzeba zrobić żeby działały kombinacje Fn plus coś tam... Bo minitor jest ciemny i chciałbym go pojaśnić, głośność na strzałkach też nie działa.. i wgl chyba wszystko.. Tylko jak wciskam Fn i w prawo albo w lewo i jestem w przeglądarce IE to cofam strone albo robie dalej, a powinien sie pojaśniać i ściemniać monitor. Przed formatem też to nie działało. Dzięki za odp. Pozdrawiam Sorry że post pod postem, ale myślałem że sie doda do poprzedniego sam... Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Holden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Fn jest też zależny od aplikacji. Spróbuj podjaśnić/przyciemnić na pulpicie a nie w IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ewentualnie doinstaluj sterowniki do obsługi klawiatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 próbowałem na pulpicie ale nie da rady, nic nie działa, klawiatura numeryczna ani wszystkie fn plus f1, f2, f3... itd.. A szukałem sterowników ale nie znalazłem do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Rzeczywiście nie widzę sterowników do opcji klawiatury - niektóre firmy takie coś posiadają. Zainstalowałeś wszystkie inne sterowniki? Może sterownik touchpada to obsługuje? Ewentualnie jakiś inny program przechwytuje skrót. Sprawdź w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Sterowniki wszystkie są zainstalowane, wszyściutkie ze strony producenta, do touchpada tez i Acer Launch Manager do bocznych przycisków głośności play, stop... przeglądarka, e-mail..itp. Ale to Fn cały czas nie chodzi. A jak mam to sprawdzić w trybie awaryjnym? Edit: Chyba że musze zainstalować któryś z tych programów http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3690.html co są pod sterownikami Acer eCoś tam... Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Holden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...