Skocz do zawartości
Gorgus

Zintegrowana Grafika Vs Tania Karta Graf

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Musze na dniach wymienic sprzet, niestety mam bardzo ograniczone srodki finansowe a nie chce kupowac totalnego shitu.

Tak sobie wymyslilem ze na razie lepiej kupie przyzwoity procek i plyte plus slaba grafike niz obcinac wydatki na procku i plycie.

Chce kupic Procesor : AMD Phenom II X3 720 Black Edition

do tego 4gb ramu i HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 185 zł

Jesli na plyte i grafike zostaje mi max 380zl,

co poradzicie kupic plyte z zintegrowana karta graficzna czy lepiej odzielnie grafike?

Jesli jak to jaka? W sumie karta graf moze byc uzywana z allegro specjalnie mi to nie przeszkadza.

nowa karte graficzna bede mogl kupic dopiero na poczatku listopada, bede mial na to wtedy pewnie z 450zl, na razie musze jakos przebiedowac.

w najnowsze gry sobie nie pogram ale, chcial bym odpalic np nowy Secret of Monkey Island.

Edytowane przez Gorgus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslę, że np ASRock M3A785GXH/128M by Cię zadowolił. To jest opcja z integrą, bardzo wydajną, ale to jednak tylko integra.

Możesz też wziąć Gigabyte GA-MA770T-UD3P i do tego coś pokroju 8600GT/HD2600/X1950Pro/7900GS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjście z osobną kartą jest lepsze. Na kartach wyżej podanych pograsz bez problemu w trochę starsze gry. COD 4 też pójdzie bez problemu.

Różnica pomiędzy integra, a np. 2600xt jest bardzo duża. Sam używałem integry i 2600xt.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi