::snoopy:: Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Mam problem, bo muszę zdjąć radiatorek z mojego radeonika 9100. Oryginalny wiatraczek zatarł się już na amen. Zauważyłem to przy rozbiórce kompa. Wentylatorek smarowałem już wiele razy, jednak już się skończył i nie kręci wogóle. Problemem jest teraz zdjąć radiatorek aby niczego nie uszkodzić. Widziałem inny temat, ale tam autor chłodzenie mocowane miał na kołki, a u mnie tylko na jakiś termo-klej. Próbowałem rozgrzać trochę kartę w grze, szybko wyłączyć, wyjąć i zdjąć go, ale ani drgnie, choć przez chwilę radiator aż parzył w paluchy... może za słabo. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 podgrzewaj suszarką i spróbuj ukręcić dziada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Folia, tasma i 6h zamrazarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Folia, tasma i 6h zamrazarki.Rozumiem że kartę graficzną mam wsadzić w folię i okleić tak aby wystawał tylko sam radiator? Jeszcze jedno: Po takim mrożeniu ile należy odczekać aby można było jej używać? Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Rozumiem że kartę graficzną mam wsadzić w folię i okleić tak aby wystawał tylko sam radiator? Jeszcze jedno: Po takim mrożeniu ile należy odczekać aby można było jej używać? :-| Czemu mialby wystawac? Chcesz miec niesprawna grafike to mozesz sobie darowac jakakolwiek folie. Wsadzasz wszystko do worka, lekko sciskasz aby nie bylo wiele powietrza, otwor zaklejasz tasma i po ~6h radiator na termoglut powinien lekko odejsc jak zaczniesz krecic. Teoretycznie ekspresowo mozesz zrobic to gazem do zapalniczek ale przy sporej roznicy temperatur ryzyko pekniecia ukladu jednak istnieje. A co do czasu na uzycie - moze 1h moze 3h. Wszystko zalezy od wilgotnosci powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...