vENiZE Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, Poszukuję taniego sposobu nagłośnienia mojej domowej sali tortur, tj. siłowni. Mam starą wieżę Sonego, ale nie gra już zbyt dobrze. O laserze, którego dni już raczej zostały policzone i braku obsługi MP3 nie wspomnę. Myślałem o: Boomboksie/Micro/Mini/Wieży z USB Taniej empetrójce + Geniusy/Easy-Touche 2.0 Wstępnie jedyne co przykuło moją uwagę to (chyba przez 'retro-wygląd'): http://www.allegro.pl/item714203360_mikrow...3_usb_100w.html Budżet to 400zł, choć oczywiście wolałbym coś urwać. Sprzęt nie będzie służył do wsłuchiwania się w piękny wokal czy brzmienia fortepianów - a będzie to raczej klasyczna i głośna elektronika od kwaśnego DnB po delikatny Trance. Z góry dzięki za sugestie. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jaki ten metraż tej sali ? ;) ogólnie jestem za jakimś tanim MP3 + zestawem głośników 2.1/5.1 -> kiedyś sie do kompa przydadzą a takie tandetne wierze to sie rozpadną po miesiącu i 0 pożytku ... koniecznie z subem - do tego typu muzyki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Pomieszczenie jest mniej-więcej kwadratowe - 4,5m na 4,5m ~= 20m2. Do kompa się raczej nie przyda, więc nie traktujmy tego jako kryterium. Na 5.1 szkoda miejsca - wolałbym jakieś lepsze 2.1. Popatrzyłem jeszcze gdzieniegdzie i bardzo spodobały mi się głośniczki Microlab FC-330 za skromne 170zł z przesyłką. http://www.allegro.pl/item715242131_microl..._kurier_em.html Warto? Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Myśle że mogą być ;) choć nie miałem okazji ich posłuchać ;) Możesz przejść sie do pierwszego lepszego marketu - pooglądać, posłuchać na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Co masz na suficie? Wolałbym juz 4 szerokopasmowce podwieszone na suficie (plyta karton gips/panele) do tego jakis wzmak używany co by quadro mial i do tego mp3. No chyba ze nie musi byc glosno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Raczej nie da rady. To pomieszczenie jest na poddaszu, a dach mam spadzisty + szeroka facjata. Jeśli już to na metrowych podstawkach? A mógłbyś zasugerować coś konkretnego czy jednak lepiej zapytać w 'Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio' :D ? Mam nadzieję również, że zwróciłeś uwagę na budżet - 400zł. Bo coś czarno widzę kupno wzmacniacza, 4 kolumn i empetrójki za tą sumą (pomijam już nawet koszty przesyłek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie znam tych Microlabów, ale podejrzewam że nie będą złe. Zainteresuj się serią Solo, za trochę mniej niż 400zł dostaniesz Solo 6c, choć do takiej powierzchni idealne byłyby 7c (ok 480zł). Naprawdę bardzo dobre głośniki - poczytaj temat w dziale Audio (139 stron ;p). Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Raczej nie da rady. To pomieszczenie jest na poddaszu, a dach mam spadzisty + szeroka facjata. Jeśli już to na metrowych podstawkach? A mógłbyś zasugerować coś konkretnego czy jednak lepiej zapytać w 'Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio' :D ? Mam nadzieję również, że zwróciłeś uwagę na budżet - 400zł. Bo coś czarno widzę kupno wzmacniacza, 4 kolumn i empetrójki za tą sumą (pomijam już nawet koszty przesyłek). 4x http://allegro.pl/item710507488_glosnik_su...m_hit_cena.html +200wzmak jakis +mp3+okablowanie=500zł:) Ale skoro nie ma mozliwosci to [gluteus maximus] zbita;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 4x http://allegro.pl/item710507488_glosnik_su...m_hit_cena.html +200wzmak jakis +mp3+okablowanie=500złicon_smile3.gif Ale skoro nie ma mozliwosci to [gluteus maximus] zbita;) Microlaby 6 lub 7 zmiażdżą... a cena ta sama :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...