L.Viadro Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Miałem kupować PIV 2.4 itd ale zamiast tego kupiłem Radka i teraz nie mam już kasy na takiego proca. Dlatego pytam co teraz warto kupić, niestety nie wiem nawet ile kasy moge przeznaczyć... powiedzmy 1000zł? Pewnie zaraz wszyscy krzykną Athlon 1700+ i podkręcanie!!! Tyle że ejst jeden mały problem: ja sie na tym kompletnie nie znamm!!! :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 hmm się znać nie trzeba żeby wykręcić z 1700+ 2ghz a 1000 zet styknie Ci właśnie na proca, płytę na nF2 (abit/soltek/epox) i 512MB ddr 333 twinmos czy infineon. pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ja bym na twoim miejscu zobił tak Abit nf7-s za 558zł -http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1 athlon 1700+ jakieś 260 zł jeśli nigdzie w sklpeie nie kupisz to zawsze jest allegro a jak nie to 1800+ też sie ładnie kręca to jest już 256 ddr Twinmosa pc 400 199 zł i jakiś koolerek ale bedziesz musiał dołozyć pare złotych a więc bez kolera wyszło 1008zł więc nie jest źle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Mam pytanie: Saphire Radeon 9500Pro@9800Pro 8O Jak tego dokonałes ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 jest pelno artykulow o tym !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 na Twoim miejscu nie zastanawial bym sie nad tym czy brac INTELA czy AMD'ka bierz koniecznie płyte na Nforce2(czyli AMD) i ciesz sie z jego dobrodziejstw :) aha procek jak juz uwazasz (ale lepiej 1700+ :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Sam sobie odpowiedziałeś. Weź 1700 XP do tego Abita i ram Twin MOs a my cie nauczymy kręcić :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Mam pytanie: Saphire Radeon 9500Pro@9800Pro 8O Jak tego dokonałes ? własnie dręczy mnie te samo pytanie O.o imo albo mu sie cos pomylilo albo jakis wałek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 jest pelno artykulow o tym !!! Pełno artykułów ale o przerabianiu 9500 a nie 9500Pro :!: Też się właśnie zastanawiałem jak to możliwe ... bo raczej nie jest ... chyba że kolega uważa iż przerobił na 9800Pro przez to że ma SmoothVision 2.1 :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 No więc tak: co do Radeona to jest to Saphire Radeon 9500Pro z wgranym biosem od 9700(i tak jest wykrywany w windozie) a potem jeszcze przy instalowaniu najnowszych catalystó podmieniam plik ati2.mag (czy jakoś tak) i zamiast Radka 9500/9700 z listy wybieram 9800. I tak jest w systemie, w dodatku chodzi mi filmik z malpką który jest TYLKO pod Radeona 9800Pro :P Oczywiscie to nie mój wyczyn tylko Jordiego23, to od Niego kupiłem tego radka, w dodatku z doklejonymi radiatorkami na pamięciach :lol: Sam jak już pisałem na OC sie nie znam :oops: Co do sprzętu to chyba na prawde wezme tego 1700, ale nie wiem o co chodzi z tym ramem, co to znaczy Twin Os? Bo RAM to ja już kupiłem wcześniej i mam 2x256DDR 333MHz Kingston... może być? (kupiłem 2x bo miałem brać SiS'a 655 z dual DDR, nForce2 też to ma tak?) I jeszczxe tylko pytania formalne: 1- jaki cooler do tego? Bo rozumiem że BOX'owy nie starczy? 2- czy wystarczy że kupie jakikolwiek Thoroughbred czy musi to być konkretna seria? (kiedyś pisał o tym Jordi23) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 1. nie kupuj boxowego wentyla. jeśli nie będziesz kręcił do oporu to titanek z miedzianym insertem albo coolermaster silent z miedzianą podkładką (oba <50zł) wystarczą. 2. JIUHBxxyyDLT3C - xxyy to data - w ogólności będzie dobry albo JIUHBxxyyDUT3C też będzie dobry. co do serii szukaj szukaj było mnóstwo. pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 z tego co wiem to 0309 i 0307 sa dobre. ja mam 0313 i tez sie dobrze sprawuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 qtch: jak chclodzis swojego radka?? na jkaich on jest pamatkach?? u mnie max stabiilnosci to 490Mhz i rdzen na 270MHz i w sumie moglo by byc lepiej ale po zalozenie radiatorkow na ramy tyle mi sie udalo wyjechac :/ - dorobienie zawiewu z bokku na karte powuinno pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 qtch: jak chclodzis swojego radka?? na jkaich on jest pamatkach?? u mnie max stabiilnosci to 490Mhz i rdzen na 270MHz i w sumie moglo by byc lepiej ale po zalozenie radiatorkow na ramy tyle mi sie udalo wyjechac :/ - dorobienie zawiewu z bokku na karte powuinno pomoc?Dlaczego te szafiry maja tka zanizone taktowanie ? Ja mialem default 250/250 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 bo to wersja 128mb :) ona ma 250/200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 1. nie kupuj boxowego wentyla. jeśli nie będziesz kręcił do oporu to titanek z miedzianym insertem albo coolermaster silent z miedzianą podkładką (oba <50zł) wystarczą. ale dopłata do box-a to nie tylko cooler. boxowe athlony mają 3 lata gwarancji a oem tylko 3 miesiące więc warto dorzucić parę zeta i być spokojniejszym o procka. a boxowy cooler będzie się ładnie sprawował na GPU radzika :) ładnie się wykręci i będzie spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ale dopłata do box-a to nie tylko cooler. boxowe athlony mają 3 lata gwarancji a oem tylko 3 miesiące więc warto dorzucić parę zeta i być spokojniejszym o procka. a boxowy cooler będzie się ładnie sprawował na GPU radzika :) ładnie się wykręci i będzie spox. Jak to mozliwe ze maja tylko 3 miesiace?? to jest troszke malo i dotego wbrew polskiemu prawu !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 OEM maja 1 rok gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...