Skocz do zawartości
Gosu

Zmiana Hd 4870 Na Gtx 295

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Gram głównie w 1900x1200 i wszystko na full (Crysis jedynie na 1680x1050)

Oczywiście w najnowszych tytułach AAx2 AAF x 4/8 zależy od wydajności.

I wpadła mi w ręce niezapowiedziana gotówka dzięki jakiej spokojnie mogę pozwolić sobie na zakup GTX 295.

Swojego Radeona sprzedam i dołożę do niej.

Mam zasiłkę 560 Watt (w podpisie) i zastanawiam się czy wystarczy do tego sprzętu, po za tym chodzi o opłacanlość (ewentualnie Hd 4870 x2) i jeżeli się zdecyduje to jakiej najlepiej firmy.

Na swoim radku mam Musashi więc jest cichutko i na tym również mi zalezy bo nie chcę mieć suszarki-co byście polecili?

Czy może bardziej opłaca się poczekać na nową generację kart i może wtedy obejdzie się bez wymiany zasilacza(jeżeli tutaj bym musiał)

Proszę o doradzenie w tych kwestiach.

Pozdrawiam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się jeśli można:

Kupiłem w okazyjnej cenie GTX 295 (poniżej 1k zł ) kompa jeszcze nie mam, ale myślę o i5 lub i7.

Tylko nie wiem czy zasilacz sprosta wymaganiom karty, zasilacz który zakupiłem ostatnio, to Corsair 520W, obleci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gosu

Zapomnij na razie o GTX 295 i nie tyle wydajnościowo co finansowo.Najtańszy to niecałe 1600 zł a za chwilę premiera nowych Radków i ceny polecą na pysk.

5870 podobno będzie kosił GTX 285 a zapowiadana cena to 299 baksów.Jak Ci będzie mało to kupisz 5870X2,który przejedzie jak walec po wszystkim.Przynajmniej do czasu premiery GTX 300.Oczywiście będzie problem z dostępnością nowych Radków(+pewnie podatek od nowości),ale pazdziernik najpóżniej listopad rynek powinien być nasycony.Do tego czasu spokojnie polatasz na 4870.A kasę na lokatę terminową coby się nagle nie rozpłynęła na inne potrzeby :wink:

@Eryk

Jeśli postawisz platformę na i7 i podkręcisz to Corsair musi powędrować na półkę.Będzie za słaby.Dobre 650-750w starczy.Zobacz na czym pędzą swoje platformy na i7 inni użytkownicy forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze damczog pisze zgadzam się w 100%

No jedynie jak wyrwiesz karte tak jak Eryk to jeszcze spoko jak ci się nie chce czekać no i jeden tu tez sprzedaje 4870 x2 zobacz na dział sprzedam .Na 100% powyżej 1000 zł teraz nie opłaca się tych kart kupować .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi.

To kiedy ta premiera ma być? :)

Co do lokaty to nie jest to dobre rozwiązanie, bawię się w fundusze inwestycyjne (w zasadzie to od kilku lat) parasolowe i tam planuje wrzucić kasę, więc w sumie i ta część na grafę też popracuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się jeśli można:

Kupiłem w okazyjnej cenie GTX 295 (poniżej 1k zł ) kompa jeszcze nie mam, ale myślę o i5 lub i7.

Tylko nie wiem czy zasilacz sprosta wymaganiom karty, zasilacz który zakupiłem ostatnio, to Corsair 520W, obleci ?

witam. przykro mi ale twoje 520W nie pociagnie platformy i7 a napewno zrobisz jakies oc wiec bedziesz musial pomyslec o czyms silniejszym

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, to na co wymienić ten zasilacz za max 400zł z odpinanymi kablami, który pociągnie zestaw z I7 po OC ?

ja na twoim miejscu trzymal bym sie be-quiet , corsair , tagan, enermax napewno cos sie znajdzie kolo 400 zl wszystko zalezy jeszcze jakie oc bedziesz robil ale 650W -700W powinno wystarczyć wazne zeby mial silna linie 12V ale raczej w tych markach nie bedzie z tym problemu :)

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi