NiemacieK Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tak, ma tyle samo wyjsc co LIVE 5.1 ale mimo wszystko na LIVE jest lepsza jakosc dzwieku. Poza zintegrowana muza nie ma zadnych EAX-ow i innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l a w gierkach deko spowalnia caly system, bo zamiast dzwieku hardwareowego mamy softwareowy i wszystkim praktycznie zajmuje sie proc. Zreszta LIVE w bardzo prosty sposob da sie przerobic softwareowo na prawia AUDIGY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 DUNCAN- z tym AGPx8 to bajka:) Ja mam CREATIVE GF4 TI4200 AGPx8 i jakos mi nie spadlo to fsb (jechalem przez jakis czas na 200 a w tej chwili standardowo puszczam 195) no i oczywiscie mam uaktywnione to cale AGPx8 (chociaz nie wiem po co bo przyrostu wydajnosci chyba nie ma). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 dzieki za odpowiedz,mi tam na jakims super dzwieku nie zalezy,wiec narazie se bede spoko jechal na AC97,jak mi zbywac kasa bedzie to kupie SB Live 4.1 bo po 70pln juz sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 @BRANDI Oto prawdziwe wady KD7: 1. Na tej płycie nie osiągniesz więcej niż 200-205MHz FSB(powyżej pojawiają się błędy w tranferach dyskowych - data corruption- ma to KAŻDE mobo na KT400). 2. Jęśli zamontujesz na tym mobo karte grafiki AGPx8 to drastycznie spada max mozliwe do pracy FSB(170-zalezy od egzemplarza karty) bo nie można wyłączyć AGPx8, a stosownego dzielnika brak. 3. Mocno obciąża linię 12V, szczególnie przy wysokich napięciach dla CPU. Zalety: 1. Super stabilna (patrz mój podpis) 2. Ogrom opcji do tweakingu w BIOS'ie, dzięki czemu masz zapewniona zabawę na długi czas, oraz możesz uzyskać wyższą wydajność niż u konkurencji. 3. Bardzo wysoka wydajność dysków, poprzez wykorzystanie "bus parking"(Enchance PCI/IDE performance - albo podobnie), jedyne mobo które coś takiego posiada (chipsety VIA) 4. BARDZO wysoki zakres regulacji napięć. 5. Odczyt temperatury z diody termicznej (bardzo wiarygodny), odczyty (brak) napięć "-" nie mają znaczenia bo większość mobo też ich nie odczytuje i generalnie niewiele mówią. 6. Bezproblemowy i wydajny(patrz wyżej) RAID (dla mnie bomba). Na razie tyle(tyle mi się przypomniało). Pozdrawiam, ...a zauważyłeś może jakąś niezgodność audio z XP ? TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 @BRANDI Oto prawdziwe wady KD7: 1. Na tej płycie nie osiągniesz więcej niż 200-205MHz FSB(powyżej pojawiają się błędy w tranferach dyskowych - data corruption- ma to KAŻDE mobo na KT400). 2. Jęśli zamontujesz na tym mobo karte grafiki AGPx8 to drastycznie spada max mozliwe do pracy FSB(170-zalezy od egzemplarza karty) bo nie można wyłączyć AGPx8, a stosownego dzielnika brak. 3. Mocno obciąża linię 12V, szczególnie przy wysokich napięciach dla CPU. Zalety: 1. Super stabilna (patrz mój podpis) 2. Ogrom opcji do tweakingu w BIOS'ie, dzięki czemu masz zapewniona zabawę na długi czas, oraz możesz uzyskać wyższą wydajność niż u konkurencji. 3. Bardzo wysoka wydajność dysków, poprzez wykorzystanie "bus parking"(Enchance PCI/IDE performance - albo podobnie), jedyne mobo które coś takiego posiada (chipsety VIA) 4. BARDZO wysoki zakres regulacji napięć. 5. Odczyt temperatury z diody termicznej (bardzo wiarygodny), odczyty (brak) napięć "-" nie mają znaczenia bo większość mobo też ich nie odczytuje i generalnie niewiele mówią. 6. Bezproblemowy i wydajny(patrz wyżej) RAID (dla mnie bomba). Na razie tyle(tyle mi się przypomniało). Pozdrawiam, ...a zauważyłeś może jakąś niezgodność audio z XP ? TU To nie jest niezgodnosc tylko brak certyfikatu zgodnosci tak samo jak w przypadku 50% detonatorow, ktore pomimo tego dzialaja znakomicie tak jak dzwiekowka z KD7 w XP. Wiem, bo sam uzywalem i wsio bylo ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 No i stało się!!! Po przeanalizowaniu wszystkich -za i -przeciw zamówiłem jednak ABITA KD7.Będę miał go na poniedziałek (może wtorek?). Wielkie dzięki wszystkim,którzy znaleźli chwilkę i odpowiedzieli na mojego posta... Ps.Dla zainteresowanych poniżej link z testem 13 płyt na KT400 (min.Asus A7V8X i Abit KD7-R). http://www.digital-daily.com/motherboard/v...dup/index16.htm Jeszcze raz: WIELKIE DZIĘKI PANOWIE !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no i te wszechobecne zworki, ktore dubluja sie z ustawieniami w biosie-zwariowac mozna :?: :?: :?: Mam wersje z dzwiękiem i lanem 100 Mb. Zworek naliczyłem aż dwie :!: Jedna overvoltage a druga to reset biosu (nie potrzebna zresztą, bo bios po zwiechach spowodowanych przez oc sam sie podnosi na niższych ustawieniach :idea: ) Płytka cicha (brak śmigła na NB) i chodzi spox. W ekstremalny oc sie nie bawie bo mam proca Palomino i wyżej niż 1700 MHz nie idzie (musze w końcu chama odblokować). Wadą jest niemożność ustawienia w biosie napięcia proca niższego od nominalnego. Ponadto bios zawyża Vcore o około 0,07V (albo sam odczyt). Tak więc jest to zaproszenie do OC :wink: Abita nie widziałem więc nie będe gadał głupot na jego temat no z tego co mowisz to...Abit i tak lepszy :dzwiek 6kanalow ,lan 100mb/s ,vcore do 2.325v ,mnoznik 5bit (5-18x i chodza wszystkie na XP 0.13) fsb200 ciagnie z tego co wiem to asus tez ma dzwiek 6ch i lan 10/100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 najnowsza wiadomosc kumpel ma KD7R i zainstalowal dzwiek spoko,dolozyl swoje Audigi (Exdigi-taki modul na sledziu i dodatkowo skrzynka na kompa- 1200pln dal za to w tamtym roku) i teraz ma dwie dzwiekowki i przelacza we wlasciwosciach z jakiego kodeka dzwieku ma korzystac,nie wiem po co to mu,ale sa zainstalowane dwie dzwiekowki i sie nie gryza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...