Skocz do zawartości
PanPotworek

Problem Czy Kupić Geforce Gts 250 1gb Czy Geforce 9800 Gt 512mb Lub 1gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z kupieniem nowej karty graficznej Czy to ma być GTS 250 1gb Czy 9800 gt 1gb lub 512 mb.

Link do GTS 250 : http://www.komputronik.pl/index.php/produc...-E)_Zalman.html

Link do 9800 gt : http://www.komputronik.pl/index.php/produc..._OC_Zalman.html

Więc proszę o pomoc bo chciałbym sobie takie kupić.

Acha na wszelki wypadek mój sprzęt :

Procesor : Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

Ram : 2.0 gb

Karta Graficzna : Intel® G33/G31 Express Chipset Family (Intel® GMA 3100) (128 mb).

Proszę o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się dowiedz jaki masz zasilacz (zdejmij boczną ściankę obudowy i tam bd miał u góry, lub w nowszych obudowach na dole taką niewielką jakby Ci to powiedzieć skrzynkę:P i to bd zasilacz. Na nim bd naklejka a na niej marka, model i moc (w watach)). A co do grafy to bierz wersję z 512 mb oczywiście GTS 250 (nic innego jak 9800 GTX+).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R4KET napisał(a):

Jak masz coś pokroju Tracer, Modecom, to najpierw wymien zasilacz.

i mówi to właściciel mustanga :D

@PP proca musisz podkręcić , info znajdziesz tu na forum jak to zrobić

grafe polecam : http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17735 , nie potrzebujesz 1G ramu do Twojego monitora

wszystko rozbija się jednak o zasilacz , jeśli masz wyrób marnej jakości to możesz mieć pecha i Twoja nowa grafika spowoduje że wszystko się pięknie zjara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BLiT napisał(a):

Najpierw sprawdź jaki masz zasilacz potem podlinkuje

q8ic napisał(a):

Link działa. Poza tym koleś ma chyba wolną wolę ? Jak chce fajerwerki jego sprawa - ja bym go nie szantażował "powiedz jaki zasilacz albo nie powiem jaka grafa" :wink:

Trzeba podejść troszkę z poczuciem humoru :rolleyes:

Link był poprawny, mógł nie działać ze względu na jakieś prace na serwerze w esc. Często klikam w link do esc i dowiaduję się, że nie ma takiego produktu. Klikam za klika minut i link działa.

BLiT dyskutował tak jak z trzy latkiem :)

Moja Marta: Tata, piciu chcę.

Ja: Idę ci nalać, pozbieraj zabawki w tym czasie.

Chodzi o klika klocków a nie o stertę zabawek po całym dniu. Marta jednak zamiast zbierać, bawi się klockami. Wracam z kubkiem herbaty. Siadam. Marta zauważa, że siedzę, przypomina się jej "piciu". Kubek z herbatą stoi na stole.

M: Tata, piciu...

J: Pozbieraj zabawki, bo nie dostaniesz herbaty :)

Nie uzależnię tego, że dostanie herbatkę od tego czy posprząta. Jeśli jednak herbata jest na stole (działa link), zawsze można się potargować o to co miało być zrobione wcześniej (pozbierane klocki, podane parametry zasilacza). :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BLiT napisał(a):

i mówi to właściciel mustanga :D

@PP proca musisz podkręcić , info znajdziesz tu na forum jak to zrobić

grafe polecam : http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17735 , nie potrzebujesz 1G ramu do Twojego monitora

wszystko rozbija się jednak o zasilacz , jeśli masz wyrób marnej jakości to możesz mieć pecha i Twoja nowa grafika spowoduje że wszystko się pięknie zjara

I mówi to właścicieł Modecoma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R4KET napisał(a):

I mówi to właścicieł Modecoma :D

MC...

Sądząc po konfiguracji PanPotworek ma skrzynkę kupioną w jakimś 'markiecie', więc zasilacz będzie nieciekawy i nadaje się do wymiany. Przy 1440x900 512mb na grafice wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi