jonathan Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Musze dorwac schematy i miec troche czasu. Ale sie postaram. Tylko czy jest mi to potrzebne?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek21 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 teraz to ju nic nie kapuje, to śa te supergrace z vivo na zegarach 250/250 czy nie ma, czy są tylko i wyłacznie 230/200???? @Misza i @PIP33, mówicie ze macie karte supergrace z vivo z 250/250??? @ToMo jakie jest taktowanie twojej karty??? @millor I ONE MAJĄ TAKTOWANIE 275/500 TE MOJEmówisz o Sg z vivo?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 moja karta ma taktowanie 230/200 i powiem tak rdzeń się dobrze kręci a pamięci ciach!owo na maxa chyba jak we wcześniejszych Herkulesach mają ustawione agresywne timingi na pamięciach ciekawy czy dało by się to jakoś podmienić BIOS z innymi ustawieniami na pamięci .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Hmmm w przyszłym tygodniu przymieżam sie do kupna R 9100 :roll: mam możliwość <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to coś za 340zł z VIVO i chyba tak zrobie więc jak dopadne w swoje rece to potestuje :) najwyżej odam po kilku dniach 8) ale kolega z servisu jak testował to mówił że w porównaniu do Saphir w 3d marku ma 800p wiecej i ponoć ma takie pamieci jak hercules. Ale zobaczeeeeee ps Już dawno mnie tu nie było to DIABLO jednak wciąga :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 na benchmarku jest opinia i to nie bardzo pozytywna o 9100 supergrace "Od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Radeona 9100 firmy Super Grace.Karta ładniutka, wentylator, wejście TV, DVI ect- pamięci 4 ns. Czyli nic wielkiego a cieszy:). Instalacja przebiegła bez problemowo. I nie powiem byłem zadowolony. Ale jak każdy postanowiłem sprawdzić ile z tej karty da się wycisnąć i tutaj pierwsze rozczarowanie. Specyfikacja karty według producenta wynosi 250 mhz rdzeń oraz 250(500)Mhz pamięć. Moja karta miała rdzeń ustawiony na 230 Mhz - pamięć 200 mhz. Zrobiłem instalację systemu na nowo- mysle ech kaszanka powstało bo może pozostały jakieś sterowniki po Gforce. Nic nie dało. Znowu 230/200. Maksymalnie z karty wycisnąłem dla rdzenia 280 dla pamieci 242. Moze ja trafiłem tylko na taki niedotaktowany egzempalarz- a moze jest to wada wszystkich kart Super Grace. Ide go dzisiaj wymienić na coś innego jesli da radę oczywiście. W kazdym bądz razie ostrzegam przed zakupem tego produktu." nie trafiłe na pecha w specyfikacji jest 230/200 sam jes sprzedaje na allegro Bez vivo ma 250 na 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 _Vip_ : Na oficjalnej stronie ATi jest instrukcja instalacji kart z serii aiw/vivo.Karty te wymagaja dodatkowych sterow do wejscia video,bez nich multimediacenter nie zainstaluje oprogramowania do capturingu wiesz moze dokladnie jak sie te stery nazywaja albo masz linka, bo nie moge znalesc, a mam ten sam problem ( wideo-in nie dziala) Przy okazji da sie jakos zmusic 3DMarka 2001se zeby chodzi pod Dx9 ? Bo zainstal. i lipa (wywala blad, ze nia ma Dx8.1) Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 _Vip_ : Na oficjalnej stronie ATi jest instrukcja instalacji kart z serii aiw/vivo.Karty te wymagaja dodatkowych sterow do wejscia video,bez nich multimediacenter nie zainstaluje oprogramowania do capturingu wiesz moze dokladnie jak sie te stery nazywaja albo masz linka, bo nie moge znalesc, a mam ten sam problem ( wideo-in nie dziala) Przy okazji da sie jakos zmusic 3DMarka 2001se zeby chodzi pod Dx9 ? Bo zainstal. i lipa (wywala blad, ze nia ma Dx8.1) Dzieki Ten sterownik dla ViVo i AiW ze strony ATi to "tv-capture-wdm driver".Jest tam tez dokladna instrukcja co instalowac,w jakiej kolejnosci itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek21 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 zdecydowałem sie na zakup tej karty supergrace R9100 64MB 128bit VIVO 230/200 hynix 4s na duron 1GHz Morgan, RAM 192MB SDR dimm, ECS k7s5aL wynik w 3dmark2001 4750 (czyli 4,3) hmm myslałem ze wyciagne wiecej, moze jednak to obnizone taktowanie tak wpływa. jak zrobie reinstalke winxp to zainstaluje 3,2 i zobaczymy. szkoda ze Enclave mi skacze, mam nadzieje ze to przez gre i wyjdzie moze jakas łatka. VIVO działa, najpierw capture-wdm driver, pozniej catalisty i panel. OUT - miałem nadzieje ze obraz na TV bedzie ostrzejszy (jeszcze nie nauczyłem sie poprawnie ustawiac, mam kłopoty z za niskim odświerzaniem), przy pewnych ustawieniach na TV nie jest widoczny obraz filmu, wszystko wokoło widoczne, pulpit, ramka bestplayer, ale srodek czarny mimo ze na monitorze film leci normalnie. czy ktos sie z tym spotkał??? IN - robiłem capture virualdubem, obraz skakał ale mogło to byc przez moje video, jaki polecacie program do capture oraz do ogladania telewizji na kompie (taki z wyborem kanałów ) w sumie jestem zadowolony, przesiadka ze starego króla voodoo3 na radka to spory skok, mam nadzieje ze jak zmienie w przyszłości procka i płyte to znów bede zadowolony z poprawienia wydajnosci grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloise Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 ja dziś zakupiłem SG 9100 64MB DVI+TV OUT model R10301-915 wg producenta powinna być taktowana 250/250 a ja mam 250/200 !!!! to wielkie oszustwo i tyle !!! jak najszybciej trza to wymieniać na np. Sapphire (250/230) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 zdecydowałem sie na zakup tej karty supergrace R9100 64MB 128bit VIVO 230/200 hynix 4s na duron 1GHz Morgan, RAM 192MB SDR dimm, ECS k7s5aL wynik w 3dmark2001 4750 (czyli 4,3) hmm myslałem ze wyciagne wiecej, moze jednak to obnizone taktowanie tak wpływa. jak zrobie reinstalke winxp to zainstaluje 3,2 i zobaczymy. szkoda ze Enclave mi skacze, mam nadzieje ze to przez gre i wyjdzie moze jakas łatka. VIVO działa, najpierw capture-wdm driver, pozniej catalisty i panel. OUT - miałem nadzieje ze obraz na TV bedzie ostrzejszy (jeszcze nie nauczyłem sie poprawnie ustawiac, mam kłopoty z za niskim odświerzaniem), przy pewnych ustawieniach na TV nie jest widoczny obraz filmu, wszystko wokoło widoczne, pulpit, ramka bestplayer, ale srodek czarny mimo ze na monitorze film leci normalnie. czy ktos sie z tym spotkał??? IN - robiłem capture virualdubem, obraz skakał ale mogło to byc przez moje video, jaki polecacie program do capture oraz do ogladania telewizji na kompie (taki z wyborem kanałów ) w sumie jestem zadowolony, przesiadka ze starego króla voodoo3 8O A moze by tak ATi Multimedia Center Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 to SUPERGRACE TO WIELKIE GÓ... NIE POLECAM B NIBY MA MIEC TAKTOWANIA 250//250 A MA 250/200 i jak podkręce na 250 pamięci to śmieciami wali moim zdaniem ta karta to wielkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o za tą sama kase można Łuknąć SAPPHIRA który jest o niebo lepszy i wdodatku sie podkręca dobrze ze kupiłem tego supergrace u znajomego w sklepie i wymienił mi bez problmu, moim zdaniem to najgorsza karta z 9100 jakie do tej pory wyszły !!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ten SG R9100 ViVo to nie jest zla karta.Sa ludzie dla ktorych wydajnosc nie jest najwazniejsza,a zalezy im na wejsciu video i mozliwosci capturingu.na runku jest tylko kilka dobrych kart ViVo,dziwie sie dlaczego np.Herkules nie robi takich kart,wprawdzie ma serie AiW ale to juz inny przedzial cenowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ten SG R9100 ViVo to nie jest zla karta.Sa ludzie dla ktorych wydajnosc nie jest najwazniejsza,a zalezy im na wejsciu video i mozliwosci capturingu.na runku jest tylko kilka dobrych kart ViVo,dziwie sie dlaczego np.Herkules nie robi takich kart,wprawdzie ma serie AiW ale to juz inny przedzial cenowyMiałem tą kartę do testów, o czym pisałem już wcześniej, i VIVO nie działało jak trzeba, nagrywały się totalne krzaki, zarówno przez Composite jak i S-Video. Być może ten konkretny egzemplarz miał coś skopanego, ale trochę się zraziłem do tej karty. Zaznaczam, że z Vivo na GF4Ti nie miałem żadnych problemów z jakością obrazu, chociaż moja leciwa DC20 (z 1997 roku) zostawia każde Vivo w tyle, a to za sprawą m.in. porządnego przetwornika A/C oraz sprzętowej kompesji MJPEG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ten SG R9100 ViVo to nie jest zla karta.Sa ludzie dla ktorych wydajnosc nie jest najwazniejsza,a zalezy im na wejsciu video i mozliwosci capturingu.na runku jest tylko kilka dobrych kart ViVo,dziwie sie dlaczego np.Herkules nie robi takich kart,wprawdzie ma serie AiW ale to juz inny przedzial cenowyMiałem tą kartę do testów, o czym pisałem już wcześniej, i VIVO nie działało jak trzeba, nagrywały się totalne krzaki, zarówno przez Composite jak i S-Video. Być może ten konkretny egzemplarz miał coś skopanego, ale trochę się zraziłem do tej karty. Zaznaczam, że z Vivo na GF4Ti nie miałem żadnych problemów z jakością obrazu, chociaż moja leciwa DC20 (z 1997 roku) zostawia każde Vivo w tyle, a to za sprawą m.in. porządnego przetwornika A/C oraz sprzętowej kompesji MJPEG. W jakiej rozdzialce zgrywales na tym GF4Ti ?? i do jakiego formatu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 W jakiej rozdzialce zgrywales na tym GF4Ti ?? i do jakiego formatu ??Rozdzielczość 720x576, format MJPEG około 3...4MB/s, kodek Morgan Multimedia M-JPEG v3. Na kompie z prockiem A2400+ i kartą prolinka (był to komp który składałem dla kumpla, swoją kartę mam bez vivo) obciążenie procesora podczas zgrywania wynosiło około 50% (VirtualDub), zero zgubionych klatek. Oczywiście później trzeba zrobić postprocessing (mjpeg->divx, deinterlace, resize, itp. wedle uznania). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Ja ostatnio kapnełem się że mój radek 9100 sapphire 64Mb ma pamiatki 64 bitowe poszedłem do sklepu i mówie że testowałem go riva tunerem i wywalil mi ze są 64 bitowe i chce wymienic a on na to ze napewno są 128 bitowe bo testowal ja pyttam czym a on aida32 mowie ze chce zobaczyc wynik on mowi ze zapewnia ze są 128 bitowe a ja mu wyciagam z kieszeniu wydruk ze screena rivy tuner a gosc wpadł w zamyslecie ściema że to niemożliwe itp i mowie ze chce wymienc na inny bo mieli jeszcze xpowera a on ze on tez jest 64 bitowy ale przedchwilą mówił że są wszystkie 128 bitowe a on mi na to ze skoro sapphire ma 64 bitowe pamieci to napewno inne i mowi zebym wziol wydajniejsza karte geforce 440 x8 Agp ja mu na to ze nie ma vertexa itp a on to nie jest potrzebne do gier kurde mowie ze kupilem 128 biotwą i chce wyjsc ze sklepu ze 128 bitowym radkiem a nie geforcem wiec facet pomarudzil i idzie i wraca z xpowerem i testuje go w aida32 a tam ze 128 bitow na to ja ze chce jeszcze zobaczyc jak pokazuje riva tuner a on mi na to ze nie wolno mu instalowac oprogramowania z zewnatrz takie sa przepisy ja mu na to ze musze miec pewnosc ze ma 128 bitow bo nie wyjde ze sklepu jezeli mi tego nie udpowodni i mowie ze chce zobaczyc jeszcze kartę którą mam teraz w podpisie na dole firmy xelo przynosi ogromne pudełko a na nim jak byk 128 birów memory bus i kupilem go a co piekne ma bardzo dobry obraz i kosztowal mnie jedyne 290chyba sie opłacało jak sądzicie.W 3dmarku 2003 ma wynik 1134 pkt.Taktowanie 250 proc i 250 pamiec DDR wiec 500mhz.Na karcie jest wentylator z radiatorem i karta stabilna i polecam każdemu bo cena kusi!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ja ostatnio kapnełem się że mój radek 9100 sapphire 64Mb ma pamiatki 64 bitowe poszedłem do sklepu i mówie że testowałem go riva tunerem i wywalil mi ze są 64 bitowe i chce wymienic a on na to ze napewno są 128 bitowe bo testowal ja pyttam czym a on aida32 mowie ze chce zobaczyc wynik on mowi ze zapewnia ze są 128 bitowe a ja mu wyciagam z kieszeniu wydruk ze screena rivy tuner a gosc wpadł w zamyslecie ściema że to niemożliwe itp i mowie ze chce wymienc na inny bo mieli jeszcze xpowera a on ze on tez jest 64 bitowy ale przedchwilą mówił że są wszystkie 128 bitowe a on mi na to ze skoro sapphire ma 64 bitowe pamieci to napewno inne i mowi zebym wziol wydajniejsza karte geforce 440 x8 Agp ja mu na to ze nie ma vertexa itp a on to nie jest potrzebne do gier kurde mowie ze kupilem 128 biotwą i chce wyjsc ze sklepu ze 128 bitowym radkiem a nie geforcem wiec facet pomarudzil i idzie i wraca z xpowerem i testuje go w aida32 a tam ze 128 bitow na to ja ze chce jeszcze zobaczyc jak pokazuje riva tuner a on mi na to ze nie wolno mu instalowac oprogramowania z zewnatrz takie sa przepisy ja mu na to ze musze miec pewnosc ze ma 128 bitow bo nie wyjde ze sklepu jezeli mi tego nie udpowodni i mowie ze chce zobaczyc jeszcze kartę którą mam teraz w podpisie na dole firmy xelo przynosi ogromne pudełko a na nim jak byk 128 birów memory bus i kupilem go a co piekne ma bardzo dobry obraz i kosztowal mnie jedyne 290chyba sie opłacało jak sądzicie.W 3dmarku 2003 ma wynik 1134 pkt.Taktowanie 250 proc i 250 pamiec DDR wiec 500mhz.Na karcie jest wentylator z radiatorem i karta stabilna i polecam każdemu bo cena kusi!!!HEHE ci zawodowcy z SLC są dobrzy. Miałem taką samą przygode u nich ale mi bez problemu oddali kaske i tyle :D ciekawe ilu ludziom wcisneli taki kit :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ja ostatnio kapnełem się że mój radek 9100 sapphire 64Mb ma pamiatki 64 bitowe poszedłem do sklepu i mówie że testowałem go riva tunerem i wywalil mi ze są 64 bitowe i chce wymienic a on na to ze napewno są 128 bitowe bo testowal ja pyttam czym a on aida32 mowie ze chce zobaczyc wynik on mowi ze zapewnia ze są 128 bitowe a ja mu wyciagam z kieszeniu wydruk ze screena rivy tuner a gosc wpadł w zamyslecie ściema że to niemożliwe itp i mowie ze chce wymienc na inny bo mieli jeszcze xpowera a on ze on tez jest 64 bitowy ale przedchwilą mówił że są wszystkie 128 bitowe a on mi na to ze skoro sapphire ma 64 bitowe pamieci to napewno inne i mowi zebym wziol wydajniejsza karte geforce 440 x8 Agp ja mu na to ze nie ma vertexa itp a on to nie jest potrzebne do gier kurde mowie ze kupilem 128 biotwą i chce wyjsc ze sklepu ze 128 bitowym radkiem a nie geforcem wiec facet pomarudzil i idzie i wraca z xpowerem i testuje go w aida32 a tam ze 128 bitow na to ja ze chce jeszcze zobaczyc jak pokazuje riva tuner a on mi na to ze nie wolno mu instalowac oprogramowania z zewnatrz takie sa przepisy ja mu na to ze musze miec pewnosc ze ma 128 bitow bo nie wyjde ze sklepu jezeli mi tego nie udpowodni i mowie ze chce zobaczyc jeszcze kartę którą mam teraz w podpisie na dole firmy xelo przynosi ogromne pudełko a na nim jak byk 128 birów memory bus i kupilem go a co piekne ma bardzo dobry obraz i kosztowal mnie jedyne 290chyba sie opłacało jak sądzicie.W 3dmarku 2003 ma wynik 1134 pkt.Taktowanie 250 proc i 250 pamiec DDR wiec 500mhz.Na karcie jest wentylator z radiatorem i karta stabilna i polecam każdemu bo cena kusi!!!cena przebojowa. :lol: ale chyba to bylo tak ze najpierw zaplaciles te 290 -> wziales 64bitowa karte do domu -> testowales -> wrociles do sklepu -> dostales tego XELO. sprzedawca musial Ci wymienic bez doplacania. te xelo (64MB 128bit bez VIVO) widzialem u siebie i sa w zwyklej cenie - 365.... wiec niezle Ci sie udalo. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek21 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 witam... sorry za odgrzeqwanie tematu, wiem ze to nie ładnie.... ale skoro prowadzilismy tu taki duzy temat o dokładnie tym modelu radka, wiec sie zapytam co sądzicie o wynikach. tak jam mam w sygnaturce: duron 1GHz ECS K7S5aL RAM 192MB Radeon 9100 SuperGrace ViVo 64MB 128bit 230/200MHz pamieci hynix 4ns winXP+cat3.6omega 3dmark2k1se 4834p na athlonie 1700+ i 380MBddr oraz K7VTA3(333) i tym samym radeonie winXP+cat3.6omega 3dmark2k1se mam tylko 7148p. :(:( wydaje mi soe ze troche mało... miałem nadzieje na wynik ponad 8000p. jakie macie wynika na podobnym sprzecie... co do VIVO to VideoIN działa śiwetnie, trzeba tylko w programie do capture ustawić na PAL, bo wczesniej na default jest NTSC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 witam... sorry za odgrzeqwanie tematu, wiem ze to nie ładnie.... ale skoro prowadzilismy tu taki duzy temat o dokładnie tym modelu radka, wiec sie zapytam co sądzicie o wynikach. tak jam mam w sygnaturce: na athlonie 1700+ i 380MBddr oraz K7VTA3(333) i tym samym radeonie winXP+cat3.6omega 3dmark2k1se mam tylko 7148p. :(:( wydaje mi soe ze troche mało... miałem nadzieje na wynik ponad 8000p. jakie macie wynika na podobnym sprzecie... Hejka. Zobacz czy nie masz czasem włączonej opcji v-sync w zakładkach D3D i OpenGL, lub filtrowania Anizo - mam podobny sprzęt jak ten drug i jak zamiennie włączone jest jedno, albo drugie, wyniki kręcą się w pobliżu tych wartości. pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...