mariusz1875 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Witam mam kompa w takiej konfiguracji: 1. Płyta główna: ASUS P5Q TURBO, P45/ICH10, DualDDR2-1300, SATA2, AID, GBLAN, FW, ATX 2. Procesor: Intel Coe 2 DUO E7500, 2.93 GHz, 10066FSB, 3MB Cache, LGA775, 45nm, BOX proszę o pomoc w podkręceniu obrotów wentylatorka na tym procesorze by był cichy. Na standardowych ustawieniach trochę hałasuje. Dlatego chce je zmniejszyć. Proszę o pomoc ile można zmniejszyć obroty wentylatorka dla tego procesora i jak? Chodzi o ustawienia w Biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Pelno jest odpowiedzi na forum... http://ilubek.republika.pl/wstemp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Można też speedfanem lub softem dodanym do płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Jaki panel do regulacji i kontroli RPM minimum 3 a najlepiej 4 wentylatorów byście wybrali? - ZALMAN ZM-MFC3 - Aerocool FP-01 - Tacens Sagitta II panel (ten regulator z panelem dotykowym ma zasilanie pobierane z wtyczki ATX płyty głównej czyli wpina się miedzy zasilacz a płytę :/) - jakiś inny? ... ma być bezproblemowy, bezawaryjny, solidny Edytowane 17 Września 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 w moim przypadku programami się nie dało zmniejszyć obrotów Tylko w biosie jak się nie mylę w zakładce health ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 w moim przypadku programami się nie dało zmniejszyć obrotów Tylko w biosie jak się nie mylę w zakładce health ;)... u mnie nie ma np. regulacji obrotów w BIOS ... co za niedoróba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Jaki panel do regulacji i kontroli RPM minimum 3 a najlepiej 4 wentylatorów byście wybrali? - jakiś inny? ... ma być bezproblemowy, bezawaryjny, solidny Scythe Kaze Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) Scythe Kaze Master... doszedł jeszcze jeden problem - mam zamykaną obudowę więc nie bardzo mogą wystawać pokrętła itd. ... więc odpada ... podobnie jak ten zalman którego sam sobie proponowałem ;) ... do tego areocool nie jestem przekonany (ten wyciągany panel - :/). Spróbuję tego "Tacens Sagitta II panel" ... nic nie wystaje raczej więc klapę domknę .. sterowanie bardzo wygodne ... i prawdopodobnie w ramach fantazji będę mógł przerobić wtyczkę zasilającą na np. molex tracąc włączanie PC panelem. Edytowane 17 Września 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zależy od tego jaką masz obudowę. Ja w swojej NZXT Trinity tez obawiałem się o klapkę, a jednak zamyka się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Zależy od tego jaką masz obudowę. Ja w swojej NZXT Trinity tez obawiałem się o klapkę, a jednak zamyka się bez problemu.Mam jakieś 3mm luzu ponad front pod pokrywą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...