Skocz do zawartości
mariusz1875

Jak Zmniejszyć Oboty Wiataczka Na Procesorze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam kompa w takiej konfiguracji:

1. Płyta główna: ASUS P5Q TURBO, P45/ICH10, DualDDR2-1300, SATA2, AID, GBLAN, FW, ATX

2. Procesor: Intel Coe 2 DUO E7500, 2.93 GHz, 10066FSB, 3MB Cache, LGA775, 45nm, BOX

proszę o pomoc w podkręceniu obrotów wentylatorka na tym procesorze by był cichy. Na standardowych ustawieniach trochę hałasuje. Dlatego chce je zmniejszyć. Proszę o pomoc ile można zmniejszyć obroty wentylatorka dla tego procesora i jak? Chodzi o ustawienia w Biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki panel do regulacji i kontroli RPM minimum 3 a najlepiej 4 wentylatorów byście wybrali?

- ZALMAN ZM-MFC3

- Aerocool FP-01

- Tacens Sagitta II panel (ten regulator z panelem dotykowym ma zasilanie pobierane z wtyczki ATX płyty głównej czyli wpina się miedzy zasilacz a płytę :/)

- jakiś inny?

... ma być bezproblemowy, bezawaryjny, solidny

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scythe Kaze Master

... doszedł jeszcze jeden problem - mam zamykaną obudowę więc nie bardzo mogą wystawać pokrętła itd. ... więc odpada ... podobnie jak ten zalman którego sam sobie proponowałem ;) ... do tego areocool nie jestem przekonany (ten wyciągany panel - :/). Spróbuję tego "Tacens Sagitta II panel" ... nic nie wystaje raczej więc klapę domknę .. sterowanie bardzo wygodne ... i prawdopodobnie w ramach fantazji będę mógł przerobić wtyczkę zasilającą na np. molex tracąc włączanie PC panelem.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi