Skocz do zawartości
Witcher248

Jaka Karta Graficzna Do Tego Komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że to jest mój 1 post na forum, to witam wszystkich.Mój komputer składa się z:

AMD Phenom 9500 2.2 Ghz(szkoda ale nie BE) :damage_wall:

Ram- Kingston DDR2 800 Mhz 4 x 1Gb

Płyta główna- Gigabyte Ga-ma770-Ds3 (rev1.0)

Dyski- Samsung Hd321kj 320Gb x2(macierz Raid0)

Zasilacz-CHIEFTEC CFT-600-14CS

Jak w temacie prosiłbym o pomoc w doborze karty graficznej żeby nie ograniczała zestawu i na odwrót obecnie posiadam Gigabyte Geforce 9600 GSO (podkręconą)

A jeszcze monitor mam Acer al1716 (17 cali) jednak pod koniec roku mam zamiar kupić 22 cale.

Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.

Edytowane przez Witcher248

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu zmienilbym tego proca,tak jak koledzy radza.Ten PI to straszliwy kasztan,jezeli chodzi o wydajnosc w grach,a pod koniec roku bedziesz myslal o grafie,juz niebawem bedzie wysyp nowych modeli.

Ps.Na tym procku to ten gso nie rozwinal porzadnie skrzydel,nie mowiac juz co bedzie przy 4850.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup to http://allegro.pl/item746779216_vapor_x_sa..._ddr3_hdmi.html jest też wersja z 1GB pamięci, 1GB mieć dobrze gdy grasz w wysokich rozdzielczościach, do 22 cali by się przydało, ale na 512Mb nie będzie źle.

niepewny sprzedawca , jest cały wątek o tym (firma krzak , nie realizuje gwarancji) , więc radzę się go wystrzegać

procki am3 pasują do podstawek am2+ (odwrotnie już nie) , w związku z tym że na Twojej płycie nie ma możliwości odblokowania dodatkowych rdzeni musisz się zdecydować co potrzebujesz , 2 , 3 czy też 4 rdzenie.

Z dwurdzeniowców masz do wyboru albo najtańszego Athlona 2 X2 240 2 MB l2 , bez l3 za 210zł albo też Phenoma 2 X2 545 (bądź jak chcesz odblokowany mnożnik to 550) z 1MB l2 i 6MB l3 (ten cache daje pewnego kopa w aplikacjach) 315/355

Z trzyjajowców jest Phenom 2 X3 720 za 440zł

Z czterordzeniowców Phenom 2 X4 945 za 620zł lub też nowe tanie 4 rdzenie Athlon X4 620 za 350zł

Teraz w zależności od tego ile masz gotówki do wydania i od zastosowań musisz się na coś zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi