MaleJol Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Witam, Potrzebuję zakupić niedrogi i w miarę stabilny router Wi-Fi. Będą podłączone do niego 4 komputery. Router będzie działał w mieszkaniu (ok. 60 m2). Cena jaką mogę na niego przeznaczyć to 120 zł (nie może przekroczyć 150 zł). Co możecie mi polecić? Obecnie używam Asmaxa Br-604 na kablach. Jestem w miarę zadowolony, ale są z nim problemy przy Viście. Zależy mi żeby router nie miał problemów sieciowych z Windowsem 7. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) Netgear Wireless G DSL/Cable Router 4xLAN, 1xWAN - WGR614EE mam juz okolo roku i jestem bardzo zadowolony wszystko dziala jak nalezy moje mieszkanie ma 60 m2 i wszedzie mam zasieg nawet sasiad blok obok lapie moj sygnal hehe teraz lata na viscie 64 bit ale mialem tez 7 i wszystko dzialalo polecam :) Edytowane 23 Września 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Ovislink WL-1600GL jest tani i ma możliwość wgrania tomato :D albo Tp-Link TL-WR543G tylko już nie ma możliwości wgrania tomato i dlatego jest mniej funkcjonalny ale też polecam. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleJol Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Czy Windows 7 bez problemu będzie współpracował z Ovislink WL-1600GL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Czy Windows 7 bez problemu będzie współpracował z Ovislink WL-1600GL? A dlaczego system operacyjny miał by nie współpracować z Routerem? :) Co ma piernik do wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 polecam Ovislink WL-1600GL i wgrać do niego Tomato lub Dlinka dir-300, i wgrać do niego DD-WRT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleJol Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 A dlaczego system operacyjny miał by nie współpracować z Routerem? icon_smile3.gif Co ma piernik do wiatraka? Wydaje mi się, że w Viście została zmieniona obsługa DNSów w stosunku do XP i mój Br-604 nie radził sobie z tym najlepiej (trochę się nakombinowałem, zanim znalazłem rozwiązanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Netgear Wireless G DSL/Cable Router 4xLAN, 1xWAN - WGR614EE mam juz okolo roku i jestem bardzo zadowolony wszystko dziala jak nalezy moje mieszkanie ma 60 m2 i wszedzie mam zasieg nawet sasiad blok obok lapie moj sygnal hehe teraz lata na viscie 64 bit ale mialem tez 7 i wszystko dzialalo polecam :) osobiscie nie polecam, egzemplarz ktory mam na mieszkaniu ma problemy z poradzeniem sobie z wieksza iloscia niz 3 komputery. za to polecam: Linksys WRT54GC, stabilne, male, radzi sobie niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 ja z kolei mam rt31p2 który jest oparty na tym samym procesorze co WRT54GC i generalnie kupa. nie radzi sobie z torrentami. Nawet limit 50 połączeń jest zbyt duży i po jakimś czasie się zawiesza. W linksysach tej generacji (chyba wszystkich) jest błąd w oprogramowaniu, polegający na śledzeniu nawiązanych połączeń przez 5 dni (przy wykorzystaniu NAT) - niestety router ma zbyt mało pamięci i torenty szybko go zapychają i zawieszają. Były jakieś obejścia przy wykorzystaniu tomato, ale dużo z tym zachodu. No i na wiekszości dotkniętych problemem modeli nawet nie zainstalujesz tomato. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Sam procesor nie wiele ma do calego routera. Za wrt54GC stoi u mnie kilka PC z serwerem www włącznie i nie idzie tego zawiesic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 ja mam asmaxa 900 coś tam z wi-fi dużo ustawień jest całkiem stabilny wytrzymuje ciągniecie do 6-7 torrentów ale przy nie przekraczaniu 90-100 połączeń na torrenta a przy samym www nie ma bata aby zawiesić jedyny problem to 1 raz na 10 zmian IP w neo nie jest w stanie sam się połączyć trzeba resa walnąć narazie najlepszy router jaki miałem a trochę tego było. Przy stałym IP chodzi miesiącami bez bólu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...