Skocz do zawartości
webjay

3500 Tylko Na Cpu, Radiator, Plyte I 12gb Ram ( W3520 / I7 )

Rekomendowane odpowiedzi

Proponowany zestaw:

850 - Asus P6T Delux V2

1090 - W3520 (ew. i7 D0)

1200 - 12GB: 2 x OCZ 6GB DDR3 1600 Platinum CL7

200 - Ultra 120 Extreme (+ 2 wentylatory ok. 80)

-----

3340

Do tego:

600 - HAF 932

340 - OCZ ModXStream Pro 600W

250 - Gigabyte GF 9600GT 512MB z pasywnym chlodzeniem

-----

1190

Razem: 4530PLN.

Gral nie bede prawie wcale, o ile dokupie kiedys druga karte grafiki, to tylko po to, aby podlaczyc trzeci czy czwarty monitor. SLI jest mi po prostu zbedne. Komputer do pracy (programowania), liczy sie wylacznie szybkosc procesora i ilosc ramu (plus subsystem dyskowy, ale na razie nie pytam o dyski).

OC jak najbardziej...

1. Zastanawiam sie, czy odrazu kupowac 12GB, czy moze lepiej 6GB i jak wyjda tanie paczki 6x4GB (teraz kosztuja fortune), to zrobic prosty upgrade, a posiadane 6GB szybko sprzedac...

2. Jakies uwagi do plyty? Posiadam do niej wyswietlacz OC Palm (fajny gadzet umozliwiajacy zmiane OC w locie), ale nie przywiazuje do niego zbytniej uwagi. Jedyne wymagania jakie mam do plyty to 1-2 zlacza PCI, 2 zlacza PCI-X, 6xSATA i obsluga 24GB oraz procesora W3520 fabrycznie (nie mam jak wgrac nowego biosu). Z mila checia wyslucham sugestii - np. mozliwosc odpalenia flasha z pendrive w celu przetestowania - to jest cos na co warto sie IMHO skusic. Wazne jest tez dla mnie, aby po obsadzeniu 6 dimmow na pamiec plyta nie dostala nagle czkawki.

3. Czy zamiast ultry nie lepiej kuic Prolimatech Megahalems? Roznica 50 zlotych to nie problem, bardziej boje sie tych krzywych podstawek w Ultrach.

4. Najwazniejsze chyba: gdzie kupic selekcjonowanego procka? Zalezy mi na oc na poziomie 4.2/4.4Ghz - dlatego mysle o W3520, ew. i7 D0.

5. Zapas 500PLN na zmiany - czy to selekcjonowany procesor, czy inne mobo/pamieci.

Z gory dziekuje za wszystkie sugestie, przestrogi, krytyke :)

Edytowane przez webjay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi