Rosio Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Mam ta karte od paru miechow i powiem, ze gralem od tamtego czasu w okolo 20 gier. Problem mialem jedynie z Need for Speedem HP 2, bo nie dalo sie detali na max ustawic, ale problem zostal rozwiazanz wraz z ukazaniem sie catalystow 3.2 PS Mialem tez Gainwarda GF 3 Ti 450 PP i ten radek jest zdeczdowanie lepszy pod wzgledem wydajnosci, jakosci obrazu i TV-outu ej no nie przesadzaj tak :wink: ja jeszcze miesiac temu mialem Gainwarda i roznice faktycznie jest na korzysc Ati ale nie taka zdecydowana (roznica 400 - 500 3dmarkow na korzysc radka) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Dzięki za opinie, ale powiem Wam szczerze, że nie jestem po Waszych opiniach zachwycony tymi kartami. Niby karta jest The best ale trzeba zmienić bios, trzeba coś tam... Przez dwa lata z moim Leadtekiem nie miałem żadnych problemów, a tu czytam, post wyżej, - horror - jakieś pasy - i inne badziewia. Czekam aż kumpem mi pożyczy i zobaczę na własne oczy jak to śmiga, albo jak świetnie wyświetla pionowe pasy. jakie biosy? jakie pasy? kup karte Gigabyte i bedziesz mial 100% miodzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 BTW: Zawsze myślałem, ze radki były 256bitowe, a nie 128 :lol:Bo są, ale tylko 9700/9800. Przecież już GF1 był 256bitowy!! UPDATE: Mówie to o UKŁADZIE a nie o pamięci!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Po waszych wypowiedziach skusiłem się na Radeona 9100 64Mb 128 bit Sapphire i się cieszyłem dopóki nie kupiłem TOCA RACE DRIVER. ------------- Wiem, wiem... tyle już o tym pisano, ale jak zagrać w tę grę (podobno podmiana biosu na 8500) coś daje - fajnie by było mieć tekstury na samochodach. Jeśłi to konieczne to gdzie zdobyć odpowiednie narzędzia dla tej operacji (sprawdzone) i odpowiedni BIOS. Ja znalazłem coś takiego na stronie : http://www.radeon2.ru/downloads/utils.html 1.Podczas edycji BIOSU EditBios pisze mi, że nie rozpoznaje producenta BIOSU, czy można wgrać nowy BIOS i ustawić że jest to BIOS ATI - bo nie pamiętam jaki ale któryś z tweakerów pisze mi, że nie może nic zrobić bo moja karta nie jest kartą ATI, czy może musi być to BIOS od SAPPHIRA Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Nie nawidze tego typu topików grrrrrr.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Nie nawidze tego typu topików grrrrrr.... to poco go jeszcze podnosisz ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Nie nawidze tego typu topików grrrrrr....Po cholerę się pieklisz. Nie mam do nikogo żalu tylko pytam się doświadczonych użytkowników w tych sprawach jak ten problem rozwikłać. Czy to co chcę zrobić jest dobre, czy może ktoś robił coś podobnego i z doświadczenia wie, że należy to zrobić inaczej. Trzymaj się zdrowo.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja mam karte Supergrace`a 8500 i dzialaly mi biosy od ATI (3 rozne) i herculesa (2 rozne),pozatym w razie czego potrzebujesz tylko karte na PCI i mozesz powrocic do stergo biosu (nie zapomnij go zgrac z karty!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guwer Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A czy różnica miedzy radkiem 64MB i 128MB jest duża i czy 128bit jest przy obu ilościach pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 W wydajnosci raczej duzej roznicy niema czasem wrecz na korzysc 64mb ,bo wersje ze 128mb przewaznie maja zanizone zegary.A 128bit to wola producenta a nie ilosci pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...