ziom2123 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Mam taką listwę rozdzielającą co do której nie jestem pewien czy w 100 % działa.. Czy może być ona nie bezpieczna dla zasilacza? To właśnie jak jej używałem, spalił się zasilacz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość utkin Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 No to chyba odpowiedzi już sobie sam udzieliłeś - skoro miałeś niesprawną listwę, to mogła wywołać zwarcie i spalić zasilacz, który nie byl chroniony. Naprawą się już raczej nie zajmuj i zainwestuj w nowy sprzęt. Fortuny nie stracisz, a przynajmniej następnym razem ochronisz kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 A czym objawia się ta niesprawnosc? Typowa listwa to zwykły przedłuzacz z bezpiecznikiem, niekiedy dodatkowymi filtrami. Jedyne co się moze w takiej listwie zepsuc to włącznik, kabel lub przepalic bezpiecznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 A czym objawia się ta niesprawnosc? Typowa listwa to zwykły przedłuzacz z bezpiecznikiem, niekiedy dodatkowymi filtrami. Jedyne co się moze w takiej listwie zepsuc to włącznik, kabel lub przepalic bezpiecznik.Często wrzucają jakiś warystor i ew. kondensator. Generalnie bezsensem jest naprawiać coś tak ważnego, a kosztującego 30zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...