krzyq Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Witam Dzisiaj podczas kopiowania plikow na dysk zewnetrzny WD 1tb na usb z osobnym zasilaniem (ktory juz byl uzywany wczesniej, jest sformatowany, system plikow ntfs) win7 rc sie zawiesil i po restarcie systemu nie mam dostepu do zewnetrznego dysku. Jest niewidoczny w "moj komputer", ale polowicznie widac go w zarzadzaniu dyskami tak jak na ponizszym screenie. A tak to wyglada w menedzerze urzadzen: Przy podlaczeniu slychac ten charakterystyczny dzwiek, talerze pracuja i z danymi wszystko w porzadku (ontrack bez problemu sie do nich dostaje i moge je odzyskac, jednak wolalbym uniknac formatowania, bo nie mam na to czasu a i danych duzo), wiec dysk jest sprawny. Nie mam niestety mozliwosci podlaczenia go do innego komputera w najblizszym czasie. Podejrzewam, ze brakuje jakichs plikow rozruchowych czy cos w ten desen, ale nie mam pojecia jakie i jak je odzyskac, majac pewnosc, ze nie strace danych. *nie moge mu rowniez nadac litery, bo wyskakuje blad. Poza tym moge go usunac przez pasek zadan-> bezpieczne usuwanie sprzetu-> wysun my book Edytowane 1 Października 2009 przez krzyq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 windows 7 rc..........problem może być niewiadomo gdzie - tak to jest jak się bety używa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 1. Jest temat o Windows 7. 2. Na samym dole w menedżerze urządzeń masz "nieznane urządzenie". Ergo: jak chcesz dysk, to szukaj sterowników pod ten system, bo najwyraźniej Twoja wersja 7 nie ma ich. 3. Podłącz dysk na innym systemie (najlepiej XP). Jeśli dane nie będą widoczne, skorzystaj z TestDisk w wersji dla Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...