Skocz do zawartości
Gosu

Asus P5qc Wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprzedaję swoją p5qc bo mnie szlag trafia, nie mogę ni cholery osiągnąć stabilnego FSB 470 nie wspominając o większych i o 500.

Jaką płytę kupić?

ASUS P5Q Turbo? Deluxe?

PRO?

Czy coś innego producenta?

Interesuje mnie Intel p 45 chcę się zmieścic w 400 zł.+ -

Proszę o doradzenie, płyta do sprzętu z mojego konfigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do swojej myślisz mogę go wrzucić ? :D

Bawię się teraz z osiągnieciem wysokiego FSB,

i np jak odpalam kompa przy fsb 460 na vtt 1.24 v przy v core 1.264 to komp czasem nie chce wstać (czarny ekran)

a jak biorę vtt 1.26 to jest ok, kurde nie za duże to vtt?Boję się trochę z tym przeginać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do swojej myślisz mogę go wrzucić ? :D

Bawię się teraz z osiągnieciem wysokiego FSB,

i np jak odpalam kompa przy fsb 460 na vtt 1.24 v przy v core 1.264 to komp czasem nie chce wstać (czarny ekran)

a jak biorę vtt 1.26 to jest ok, kurde nie za duże to vtt?Boję się trochę z tym przeginać

Chyba tylko P5E i maximus dają się zmodować na RF (x38@bios x48) = więcej opcji oc, ja na swojej p5k osiągam 471 fsb bez problemu (vtt = 1.3, vnb= 1.4, vmch= def) być może działało by na mniejszycm vtt i vnb, ale na razie nie chce mi się testować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi