Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Witam, sprzedaję swoją p5qc bo mnie szlag trafia, nie mogę ni cholery osiągnąć stabilnego FSB 470 nie wspominając o większych i o 500. Jaką płytę kupić? ASUS P5Q Turbo? Deluxe? PRO? Czy coś innego producenta? Interesuje mnie Intel p 45 chcę się zmieścic w 400 zł.+ - Proszę o doradzenie, płyta do sprzętu z mojego konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Jak już to bym szukał x38, maximus / P5E można podmienić bios na ten z Rampage Formula, a oc i fsb jest zacne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 A do swojej myślisz mogę go wrzucić ? :D Bawię się teraz z osiągnieciem wysokiego FSB, i np jak odpalam kompa przy fsb 460 na vtt 1.24 v przy v core 1.264 to komp czasem nie chce wstać (czarny ekran) a jak biorę vtt 1.26 to jest ok, kurde nie za duże to vtt?Boję się trochę z tym przeginać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Naprawdę sądzisz, że warto decydować się na ten krok? Sprawdzałeś, czy to nie wina procesora? Edytowane 2 Października 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 A do swojej myślisz mogę go wrzucić ? :D Bawię się teraz z osiągnieciem wysokiego FSB, i np jak odpalam kompa przy fsb 460 na vtt 1.24 v przy v core 1.264 to komp czasem nie chce wstać (czarny ekran) a jak biorę vtt 1.26 to jest ok, kurde nie za duże to vtt?Boję się trochę z tym przeginać Chyba tylko P5E i maximus dają się zmodować na RF (x38@bios x48) = więcej opcji oc, ja na swojej p5k osiągam 471 fsb bez problemu (vtt = 1.3, vnb= 1.4, vmch= def) być może działało by na mniejszycm vtt i vnb, ale na razie nie chce mi się testować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Nie mam jak sprawdzić procka, ale na v core 1.16 robi 3.8 ghz, teraz testuje FSB 460 471 też się odpalało ale zwiecha byla. Jak z tym VTT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Oj napisałem Ci na PW, że raczej na pewno wykluczałbym, że płyta się kończy. Obstawiam procka. Znajomy ma E8400 też E0 i kończy mu się na 440 FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Ok :-) Możliwe że przyjaciel pożyczy mi swojego e8400 to sprawdzę jak on poleci. Właśnie siedze w windzie na FSB 550 na Deluxie.... jednak miałem zrytą płytę :-) Edytowane 4 Października 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...