Pawelek69 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Witam od 2 dni mam problem z nowym notebookiem ASUS K51AC, oryginalny system Vista 32bit nie wstaje ze stanu uśpienia. Próbowałem na SP1 i SP2 dalej to samo. System czysty, zainstalowane tylko sterowniki z płytki. Czy to się kwalifikuje na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Asus dał ciała, K50 ma to samo, zobacz czy może wydali poprawkę do biosu. Jak nie to pisz na support. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Już wgrałem najnowszy bios i to samo. Nie ma tez żadnych nowych sterowników na ich stronce. Notebooka kupiłem w morele.net przyszedł w środę. Czy obejmuje go 3 dniowa gwarancja na wady fabryczne? Bo to moim zdaniem dyskwalifikuje sprzęt :angry: EDIT: Na zasilaniu z sieci dzieje się to samo, ale sporadycznie. Edytowane 3 Października 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Mi się wydaje, że to przypadłość asusowa i trzeba molestować support, ale nie chce namawiać. Gadaj z morelami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Oddaję laptopa bo na dodatek wyskoczyły już dwa bluescreeny :angry: Wątek poruszyłem również na forum nhl http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=23640 Kurde jeszcze nie spotkałem rzeczy od ASUSa która by się nie popsuła (miałem asusa 9600GT które padło po kilku miesiącach a koledze padła po roku płyta tej firmy). :angry: Edytowane 4 Października 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Już rozwiązałem problem. Winowajcą okazała się opcja Power Play w Catalystach. Musiałem wybrać opcję "Największa wydajność" przy zasilaniu bateryjnym zamiast "Maksymalny czas pracy akumulatora". Tylko dlaczego ta opcja "Maksymalny czas pracy akumulatora" nie działa jeśli działać powinna... EDIT: Dla potomnych: Power Play trzeba wyłączyć dla każdego profilu osobno; np. power saving, maximum performance itp. Trzeba je pokolei przełączać a następnie w każdym w nich wyłączać tą opcję. Edytowane 10 Października 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...