Skocz do zawartości
majty0

Zalanie Komputera Wodą Destylowana Z Płynem Feser One

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przyszło mi do głowy zalanie komputera. Najpierw pomyślałem o oleju mineralnym (dużo słyszałem o tym), ale po tym jak czytałem mnóstwo krytycznych opinii na ten temat pomyślałem o wodzie destylowanej. Zastanawiała mnie tylko rozwiązać problem koryzji i tworzeniu się glonów. Z pomocą przyszło mi Feser One. Nie przewodzi prądu, zawiera środek przeciw glonom i substancję zapobiegającą koryzji, a gdyby tak rozmaić go z wodą destylowana wlać do akwarium i wsadzić kompa. Czekam na wasze opinie na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę majty0, że jesteś osobą głęboko "wierzącą" w to co jest gdzieś napisane. Jak zalejesz sprzęt FESEREM to gwarantuję Ci, że część tej wiary z Ciebie ubędzie. Staniesz się jednocześnie bogatszy o doświadczenie życiowe i uboższy o kilkaset złotych (lub kilka tysięcy).

Zalewanie czymkolwiek części komputerowych to nie jest najlepszy pomysł. To się robi po to żeby film na youtube umieścić, ale to na dłuższą metę nie działa, bo działać nie może. Nie ma wymiany termicznej. Do tego jest duże ryzyko wystąpienia zwarcia i to nie tylko dlatego, że płyn przewodzi ale dlatego, że nikt nie zagwarantuje Ci, że płyn w styczności z laminatem, cyną, elektroniką w postaci kondensatorów, lakierem, brudem, kurzem nie spowoduje zwarcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi