Skocz do zawartości
ZIBI_PL

Upodobnienie Pulpitu Do Mac Os

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wizje zmienia wyglądu windows 7 na mac os

Schowałem sobie u góry pasek zadań programem NOBAR (jak klikniemy w lewy górny róg ekranu to pojawi się menu start)

Na dole mam odpalony rocket dock z potrzebnymi ikonami (THEM mac os wgrany do rocket dock )

Odpowienia tapeta :)

Ogólnie jestem zadowlony z efektu jednak mam pewiem problem.

Czy da się zrobić dodatkowym programem kolejny pasek z ikonami ? chodzi mi o odpalone juz w tle programy. Tak że jak je odpale albo kilka to pojawią mi się ich ikonki po lewej stronie ekranu.

Teraz jedyna opcja (chcąc miec niewidoczny pasek zadań) aby przełączać sie między juz odpalonymi aplikacjami to alt+tab bądz win+tab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam to klawisz Windows + scroll również pozwala na przełączanie się między oknami. Najlepiej poszukaj sobie jakiegoś programu symulującego Expose.

Jeżeli dobrze zrozumiałem fragment o tym kolejnym pasku, to w ObjectDocku masz opcję pokazywania zminimalizowanych okien po lewej lub prawej stronie zwykłych ikon.

Lepszym wyjściem od ukrycia taskbara jest przesunięcie go na górę i włączenie jego autoukrywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak zostawiłem sobie pasek zadań od windowsa, lepiej mieć go pod ręką a nie wygląda tak tragicznie ;) w sumie to pulpit wygląda tak:

Dołączona grafika

ps. ma ktoś jakiś pomysł jak zmienić rozmiar paska zadań na puplicie ? spokojnie mógłby być o 1/3 może 1/2 węższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. ma ktoś jakiś pomysł jak zmienić rozmiar paska zadań na puplicie ? spokojnie mógłby być o 1/3 może 1/2 węższy.

W ustawieniach paska ustaw wyświetlanie małych ikon.

Poza tym stylzacja na Maca bez iTunes? Łeeee :P

@down

Myślałem, że to tylko dopasowana ikonka. ;) Tak czy inaczej, nie widzę sensu używania Winampa w przypadku posiadania iTunes & WMP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi