Rhaz Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Witam, instalacja elektryczna, z ktorej korzystam w domu zdaje sie byc malo stabilna. Sa notoryczne skoki i spadki napiecia. Zaslyszalem kiedys ze UPS poza swoja nominalna funkcja akumulatora rowniez filtruje takie skoki. Tu pojawia sie pytanie czy to prawda i jezeli tak to czy najprostszy model APC da rade? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Jeśli ma jakieś zabezpieczenie przeciwprzepięciowe, to jak najbardziej będzie filtrować. Najprostsze działają chyba tak, że przy przepięciu włączają zasilanie z akumuatora, tak samo jak przy spadku. Musisz zapoznać się z opisem/parametrami danej ups. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermesss Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Witam, Czy ktoś ma jakieś pozytywne ( ew. jakiekolwiek ) doświadczenia z zasilaczami UPS Multipower, takimo jak te tutaj ? Poszukuje solidnego ale jednocześnie taniego rozwiązania, do małej serwerowni. Firmy w mojej okolicy ( Warszawa ) oferują całkiem przyzwoite ceny na te UPSy, z tym że ja się zastanawiam, czy warto na nie wydać pieniądze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2013 APC albo Fideltronik. A jak ma tez robić za ochronę przeciwprzepięciową to chyba tylko typu on-line, no ale te nie są tanie.A ja się zastanawiam czy robią UPS-y wewnętrzne. Chętnie bym takiego schował do obudowy aby podtrzymał ze 15 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...