kwiacynty Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Witam. Otóż dostałem od znajomych taki oto komputer: AMD Athlon 1200MHz ECS K7S5A Geforce 2MX 200 64MB Maxtor 40GB CD-ROM Deer 350W RAM... Zacznę może od początku. Wszystko jest ok. Komp się uruchamia, można wchodzić do BIOSU. Windows się instaluje. Problem się zaczyna po zainstalowaniu Windowsa. Zazwyczaj po 2-3 uruchomieniach wyskakuje komunikat przy uruchamianiu: "Nie można uruchomić systemu, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Mozesz podjąć próbę naprawy pliku .... " Po reinstalce, 2-3 uruchomienia i bach... Znowu to samo. Raz po zainstalowaniu świeżego Windowsa bez uruchomienia od razu to wywaliło :E (WIndows ze zintegrowany SP3). Myślę coś nie tak. Zaczynam testować RAMY Memtestem 71+. I dochodzimy do sedna sprawy. Wszystkie kości jakie posiadam w domu wywala na 5 i 6 teście wskazując mnóstwo błędów... Wsadzałem i kości 400MHz, 333MHz i 266MHz - w sumie około 5 kości. W każdej wywala błąd w takim samym stadium 40% testu w memeteście... (pamięci są sprawne). Mniej więcej wygląda to tak: Ustawienie w BIOS: Zauważyć można obniżone taktowanie o 1MHz...tak jest w przypadku każdej kości, ale to myślę akurat normalne bo na Gigabyte Ga-7N400-L też tak było (399Mhz) Co może być przyczyną? Płyta uwalona? Czy może to standard w tej płycie? Jutro popróbuje z SDRAM i spróbuje zainstalować Windowsa z innej płyty... Z góry wielkie dzięki za rady Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=49399 tadaa.wav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...