azyl Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Witam Składam kompa dla dziewczyny. Głównie do gier ( wiadomo też filmy net itp ale do tego to nawet mój obecny złom styknie a konfig musi uciągnąć możliwie najnowsze tytuły ). Budżet to 4500 PLN +/- 500 PLN razem z monitorem. Myślałem nad AMD, w tej kwocie spokojnie zmieszcze się z jakimś 4 rdzeniowym prockiem. Zastanawiam się nad kartą graficzną. Jaki byście polecili konfig w tej cenie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Procesor : Intel Core i7 860 - 1039 zł Chłodzenie Procesora : Scythe Mugen 2 - 165 zł Płyta Główna : Gigabyte P55-UD3R - 469 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 300 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD5850 - 1049 zł Zasilacz: Antec TruePower New 750W - 569 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 179 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 95 zł Co daje razem 3865zł, policz tak z 800zł na monitor i minimum 200zł na obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Polece offtopem, ale musze ;] W co gra ta dziewczyna ? xD Moim zdaniem jest to dosc wazne, bo watpie aby grala w Crysisa, UT3 i inne takie... Spotykalem dziewczeta ktore walily nfs'y i gtr'y i inne takie. Ale zazwyczaj konczy sie na simsach. Kupilbym i7, i cicha wydajna 487/90 a reszta byle cicho i wygodnie. Sluchawki, myszka wygodna i takie ciach!ly, bo chyba wiecej przyjdzie pozytku z tego niz z hd5xxx. Bardzo przyszlosciowa karta, ale nawet sims 6 i 3/4 jej nie wykorzysta w pelni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 No to tu Cie troche zdziwie :) Moja dziewczyna gra zarówno w gry typu simsy, nfs i gta jak i wspomniany crysis itp. Lubi nowości. Powiem szczerze, że sam do końca się w tych grach nie orientuje bo zwyczajnie w nic nie gram ( ostatnia gra to był nfs carbon ). Nie wiem Jakie są teraz najnowsze pozycje ale wiem, że ona się orientuje w tym i jej na nich zależy :) Hmmm, ten Core i7 to jest ile rdzeni ? Nie żebym leciał w ilość w stylu "więcej zawsze znaczy lepiej" ale myślałem, że 4 rdzeniowego AMD ciężko pobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) 4 rdzenie;) I7 po OC staje sie jeszcze lepszy;) no i nalezy doliczyc tez paste AS5 ;) edit: Jeśli gra w CoD4 w multi to daj mi jej gg:D Edytowane 18 Października 2009 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...