Skocz do zawartości
czater

Monitor 22" Bez Full Hd!

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, co polecacie?

Monitor będę zamawiać w apollo. Musi posiadać minimum DVI a dobrze by było jakby miał HDMI lub Display Por to bym go sobie podpiął do kompa przez HDMI albo Display Por :D

BTW. Czemu nie fullhd? dlatego że 16:9 jest bardzo słabo skalowalne w dól i w przyszłości miałbym problemy z grami (choć dużo grać nie będę) a na moniotr 16:10 (1920x1200) mnie nie stać ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na szybko to w 16:9 są na pewno 1600x900 oraz 1366x768

Zresztą i tak kupisz co uważasz za słuszne, ja tylko nie rozumiem jak można dopasowywać monitor (rzecz która jesli jest dobra to może posłużyc nawet 5-6lat) do posiadanej karty grafiki czy procka szczególnie w dobie super tanich podzespołów bo dziś kupić komp który uciągnie prawie wszystkie tytuły w FullHD to żaden problem. Ja mam HD4850Toxic i jest raptem parę tytułów w których używam niższej rozdzielczości, reszta śmiga w FullHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to że rozdzielczości 16:9 jest mniej niż 16:10. Jeżeli chciałbym w grze używać rozdzielczości nie natywnej to niższą rozdzielczością 16:9 jest 720p a to za mało, a 16:10 jest ich więcej. O to chodzi

No daj spokój ;)

Ja wybrałbym 16:10 bo jest bardziej moim zdaniem optymalny (do pracy i zabawy) ... a nie dla tego że jest niby inna ilość rozdzielczości heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No daj spokój ;)

Ja wybrałbym 16:10 bo jest bardziej moim zdaniem optymalny (do pracy i zabawy) ... a nie dla tego że jest niby inna ilość rozdzielczości heh

no dobrze, 16:10 lepszy ale napisz wyraźnie że taki, który ma 1920x1200

bo autor ma do wyboru

1920x1080

1680x1050

no to chyba oczywiste że FUllHD lepszy? Dodatkowo przy skalowaniu do niższych rozdzielczości obraz będzie ładniejszy bo pixel jest mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfig taki

core i5

hd4890

4GB ram

Zastanawiam się nad tym fullhd gdyż nie wiem czy on będzie w stanie w grach ciągnąć taką rozdzielczość. Na kompie grać raczej już długo nie będę gdyż za 2 lata studia więc czasu raczej nie będzie dlatego też myślę tutaj o grach na najbliższe 2 lata, a potem tylko jakiś film od czasu do czasu no i net. A czy gry obsługują taką rozdzielczość tj. 1600x900?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czater o twojego kompa bym sie nie martwił masz niezłego przecież to nowy zestaw wiec i śmiało może byc monitor z fullhd a na monitorku bym najmniej oszczedzał jak cos brał bym na wypasie :P a przecież później np jak tu podajesz za 2 lata za śmieszna kasę se wymienisz kartę graficzna na 5870 lub cos innego i tez co nieco pociągnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi