metal Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Jako, że nie widzę nigdzie aktualnego tematu o wentylatorach 92x92, pozwolę sobie założyć ten temat i poprosić was o opinię w tytułowej sprawie. Szukam właśnie 3 wentylatorów o wymiarach 92x92 do obudowy i zastanawiam się nad - Noiseblocker BlackSilent XE1 92mm - rev.3. Warte są one swojej ceny? Czy macie jakąś lepszą propozycję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Może coś takiego : http://www.cooling.pl/arctic-cooling-fan-f...ukt,551588.html ? U mnie bardzo dobrze się sprawdza, rewelacyjnie wyciąga ciepłe powietrze z obudowy. A no i jest tańszy :) Albo można też odrobinę droższą wersję (nadal tańszą od noiseblockera) http://www.cooling.pl/arctic-cooling-fan-f...ukt,551880.html która potrafi się po prostu jeszcze wolniej kręcić. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Wyglądają ciekawe, lecz ja jednak wolałbym wentylatory w klasycznej formie : ) A Zephyr? Edytowane 30 Października 2009 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Noiseblockery albo Scythe Gentle Typhoon, Zefirki czy AC to klasa średnia w wentylkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Szkoda, że żaden użytkownik NB'erów, czy Zephyr'ów nie chce się ujawnić i podzielić swoją opinią na ich temat ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 A może po prostu Fanderki: http://www.cooling.pl/fander-fx92b-92mm,produkt,90738.html Mam jeszcze poprzednią rewizję (białe). Kupiłem je używane i sam już ponad rok na nich działam. Działają idealnie. Nic nie ruszane z rozbieraniem, dawaniem kropelek oleju i bangla bez problemu. Do tego płynna regulacja obrotów przez potencjometr (ustawisz sobie dokładnie takie obroty jakie będziesz chciał). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Ja właśnie takiego jednego Fander'a posiadam i jak ostatnio kompa odpaliłem, to się przeraziłem dźwiękiem który dobiegał z jego wnętrza : | Wyczyściłem go i przestał, ale żeby niespełna roczny wentyl... chyba, że to normalne jest? ; > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Albo pech, albo jakość się pogorszyła. Bo moje jak pisałem kupione używane a i u mnie ponad rok banglają bez żadnego problemu. Z drugiej strony ja np. mam niemiłe doświadczenie z xthermalem 80mm który po pół roku zaczął stukać. Nawet rozbiórka i przesmarowanie nie pomogło. Zresztą ten xthermal od początku coś lewy był bo wpadał w drgania (mniejsze kultura pracy niż AF8025L). Inne rozczarowanie to shuriken i jego wentylator którego po roku reanimowałem finishline'm bo dźwięk jak udar :P Edytowane 2 Listopada 2009 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...