00Piotrek00 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) sytuacja przed zmianami: dysk c: - rozruch, system, aktywna dysk h: - system odpaliłem płytę bootowalną z narzędziami, skasowałem partycję c:, połączyłem z h: ustawiłem h: jako aktywną. problem 1: - bran ntldr - dograłem, windows wstaje ale nie do końca.... nie pojawia się ekran logowania, pojawia się ekran jak w załączniku. nie dochodzi nawet do ekranu logowania, co jest źle? dograłem również plik ntdetect.com jak uruchomić system? edit: przed tymi zmianami nie mogłem się przelogować z 1 usera na 2 - pojawiał się ten sam ekran i koniec... edit: być może zmieniły się litery dysków i to coś namieszało? winda nie wypluwa żadnych komunikatów, ale też nie rusza poza ten ekranik. da się zmusić xp to raportowania? tryby debug i awaryjny nie działają tj dochodzą do tego samego etapu. Edytowane 30 Października 2009 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Naprawa systemu z CD. Ostatecznie kopia ważnych danych na inny dysk i formacik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 niestety instalator nie oferował opcji naprawy.... dziwne może nlite coś mieszał, chociaż stworzyłem instalkę tylko z dodanym sp3... ostatecznie był niestety format, którego nie znoszę, jednak jak zobaczyłem, jak śmiga teraz system to wrócił dobry humor (poprzednia instalacja miała kilka miesięcy, a jednak zdążyła się niemiłosiernie zmulić. niestety po instalacji paru programów hibernacja nie zapisuje się tak szybko jak po świeżej instalce - od czego to zależy?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...