acess Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Witam tak jak w temacie . szukam karty do 100 zł.. (najlepszej) bede na niej slucham z dwóch głosników .. no i przy okazji chcialbym podlaczyc do niej Altusy 75 oczywiście z wzmacniaczem na nie. Doradźcie , dziekuje Edytowane 30 Października 2009 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 odswiezam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 ze swojej strony polecam którąś z pełnych kart Sound Blaster Audigy (np. karta o numerze SB0090). szukaj na Allegro, niestety w tym budżecie ciężko będzie znaleźć nową kartę, której zakup byłby opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 A co myslicie o http://allegro.pl/item866645413_karta_muzy...xtreme_bcm.html a tą http://allegro.pl/item859064760_karta_muz_...reme_audio.html czym się one roznią ? jaka jesl lepsza ? bo oba to niby x-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) W zasadzie są to te same karty. Pierwsza z nich ma interfejs PCI-E i dodatkowe wejście i wyjście cyfrowe na śledziu. Tak czy owak, nie powinieneś ich w ogóle brać pod uwagę, dlatego że jest to tak naprawdę Audigy SE (czyli karta pozbawiona procesora dźwiękowego) wzbogacona o bzdurne detale typu Crystalizer. Polecana przeze mnie wcześniej Audigy zagra na pewno lepiej. PS Na pewno nie możesz trochę naciągnąć budżetu? :) Edytowane 30 Grudnia 2009 przez yzerman112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 No nie wiem .. to zapodaj cos z kart ... która by trawiła ładnie. co myslisz o tych ? http://allegro.pl/item865597809_karta_dzwi...r_audigy_2.html http://allegro.pl/item865141271_sound_blas...z_firewire.html ze złoconymi lepiej , prawda ? i co to jest ten fireware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Przyłączam się do pytania: mam Logitechy x540 podłączone do integry na Asusie p5q pro. taka Audigy(2) da zauważalną różnicę? wie ktoś może jak to jest w grach? (modern warfare 2 np) ważna uwaga - system Windows 7 x64 Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Visage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 No to już są naprawdę niezłe karty, w tym przedziale cenowym. Co do pozłacanych wtyków - nie są niezbędne, bardziej traktowałbym to jako miły dodatek :) Natomiast firewire to jeden ze standardów łącza, coś jak USB 2.0, tyle że znacznie szybszy. Często spotykany w kamerach cyfrowych. Jeżeli stawiasz na muzykę (a tak wywnioskowałem), to możesz również zwrócić uwagę na tą kartę -> Xonar DS. Jej atuty: - jest nowa, czyli masz gwarancję producenta - nie ma możliwości, by wystąpiły jakiekolwiek problemy z brakiem sterowników (np. pod Win7) - wyższa częstotliwość próbkowania, na poziomie 192 kHz (w Audigy jest to 96 kHz) Wady? Softowe emulowanie EAX, w związku z czym może sprawiać problemy w niektórych grach (aczkolwiek nie jest to bardzo częste zjawisko). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) a ta karta ? audigy lepsza od DS czy D1 ? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 audigy > ds >d1 :) Z tym, że ten D1 zupełnie wykracza poza budżet. Ja na Twoim miejscu dołożyłbym do Xonara DS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 a wydajnosc audigy do xonara ds ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Ale co masz na myśli pisząc wydajność? :) W temacie kart dźwiękowych można prędzej mówić o jakości dźwięku. Xonar DS, zakładając że odtwarzasz pliki o wysokiej jakości, a nie np. MP3 128 kbps, oraz że dysponujesz odpowiednim odsłuchem, zagra wyraźnie lepiej niż Audigy. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez yzerman112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 tak chodzi o jakosc.. a co powiecie na ten model audigy ? co to jest ? http://allegro.pl/item870218826_creative_s...old_gratis.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 jeśli audigy to co najmniej seria 2. Zdaje się że dopiero one potrafiły przetwarzać dźwięk bez użycia CPU. Ale tak czy inaczej brałbym ASUSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Pełne Audigy pierwszej serii też posiadały własne DSP. Tak czy owak, Asus będzie lepszym rozwiązaniem, zgadzam się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) A to coś warto ? za te 40 zł ?? Creative Sound Blaster Audigy 1 1394 + Firewire http://www.allegro.pl/item865481812_creati...4_firewire.html Edytowane 31 Grudnia 2009 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Przecież to to samo co to (z postu 6) i to (z postu 13). To wszystko to zwykły nieokrojony Audigy 1 w wersji zwykłej i gold. Jak chcesz możliwie najtańszą kartę o najkorzystniejszym stosunku cena/jakość to kup Live'a 24-bit. Sporo było o nim pisane w poprzednich tematach. Edytowane 31 Grudnia 2009 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Czyli nie warto nawet za 40 zł +/- :P ? Edytowane 31 Grudnia 2009 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jeśli potrzebny Ci port FireWire oraz/lub sprzętowa obsługa efektów EAXa to warto. W przeciwnym razie nie warto bo w tej cenie możesz mieć lepiej grającego Live'a 24-bit (np. tu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Tak, warto i jest to ostatni mój post w tym temacie. Myślę, że mniej więcej wyjaśniliśmy Ci jak ww. karty mają się względem siebie. Decyzja należy do Ciebie. Jeszcze a propos Live'a - niestety, to już staruszek, może być problem ze znalezieniem sterowników pod Windowsa Vista i Seven. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jeszcze a propos Live'a - niestety, to już staruszek, może być problem ze znalezieniem sterowników pod Windowsa Vista i Seven.Live! 24-bit to Audigy SE z przetwornikami takimi samymi jak w A2 ZS i można na nim zainstalować modowane sterowniki do X-Fi (przerobić na X-Fi xtreme audio). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) DObra , polictuje się jeszcze z tą http://www.allegro.pl/item869211657_sound_...super_stan.html jak myslicie do ile warto licytowac ? zeby było w cena/jakość Teraz mam Creative SB Live! Edytowane 31 Grudnia 2009 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Ja taką samą rok temu kupiłem za 150zł i nie żałuję wydanej kasy więc myślę że spokojnie możesz licytować za 100-130zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzerman112 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Live! 24-bit to Audigy SE z przetwornikami takimi samymi jak w A2 ZS i można na nim zainstalować modowane sterowniki do X-Fi (przerobić na X-Fi xtreme audio).Racja racja. Trochę się zapędziłem (późna pora ? :) ). Live! 24-bit rzeczywiście można modować do X-fi Audio. Zwracam honor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 ja kupilem Audigy 2 SB0400 za 70 zl z przesylka, mysle ze powinienes szukac wlasnie tej karty lub 2 ZS cena duzo nizsza niz xonar a jakosc b. dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 DObra , polictuje się jeszcze z tą http://www.allegro.pl/item869211657_sound_...super_stan.html jak myslicie do ile warto licytowac ? zeby było w cena/jakość Teraz mam Creative SB Live! i co, wylicytowałeś?;) kosmiczne ceny, na innej aukcji ta sama karta do 185 dobiła...nie udało mi się ustrzelić snajperem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Walczymy :D ? http://www.allegro.pl/item873057244_sound_...350_pilnie.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Walczymy :D ? http://www.allegro.pl/item873057244_sound_...350_pilnie.html http://www.allegro.pl/show_item.php?item=877621287 PWNED!!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ok, kupiłem za 110 zł mam nadzieje ze posluzy mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...