yzihs Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Mam plyte GA-MA785GT-UD3H, RAMy 2x2GB G.Skill 1333MHz - i mam w BIOSie set memory clock na auto-x6.66 at 1333Mz.System 64bitowy nie widzi calego ramu (widzi niecale 3G B) jak to poprawic? Zanim sie uruchomi system op. jak zobaczyc ile ramu widzi bios?ten pierwszy ekran gdzie powinna byc ta inf. przelatuje za szybko, ale tam chyba pisze tylko czestotliwosc 1333mhz(pause nie mozna zatrzymac-tak szbko znika) Edytowane 31 Października 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Nie pamiętam jak jest w gigabyte ale wejdź do tego pierwszego chyba :D (tam będzie jaki ile masz ramu, jaki dysk etc.) Edytowane 31 Października 2009 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 1. Szybkość pamięci nie ma nic wspólnego z tym, ile widzi system. 2. Łatwiej będzie zatrzymać przy pomocy Pause, jak wyłączysz logo płyty. 3. Częstotliwość pracy sprawdzisz w CPU-Z. 4. O "widzeniu" ram przez system były tematy na forum, a w Google jest ich cała masa zapewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Pewnie trzeba z reki poustawiac , tylk nie wiem jak. Moje pamieci to http://www.esc-net.pl/product_info.php?man...oducts_id=20989 http://www.gskill.com/products.php?index=77 Czy powinienem ustawic tak? Tez mi sie zdaje, ze timingi nie maja sie nijak do ilosci pamieci jaka widzi (wlasnie kto, jak w biosie nie widac? Zeby CPUz widzial 4GB system operacyjny musi byc 64bit owy?) Chyba jednak jest ok z iloscia ramu jaka pokazuje system.Udalo mi sie zobaczyc na ekranie podczas ladowania 3.6GB+512MB shared memory (na zintegrowana grafike?) Edytowane 31 Października 2009 przez yzihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Command timming popraw na 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...