Gość xcode Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Szybkie pytanie - grajac sobie w GRID'a dzisiaj zgasl mi nagle komputer. Wlaczam ponownie - OK startuje, wiec co nie tak :?: Otwieram bude i kazuje sie ze wentylator na mojej ultrze 120 ex sie zwyczajnie nie krecil wiec komp zgasl pewnie z przegrzania. Jeszcze tylko szybkie ogledziny biosu po naprawie wentyla i shit happend - temperatura wylaczenia byla ustawiona na maksa czyli az 95(sic!) stopni (po ktoryms z kolei resecie biosu podczas podkrecania musialem zapomniec zmienic). Czy takie jednorazowe przegrzanie moglo uszkodzic dosc mocno proca (lub skrocic jego zywota :?:) Normalnie pod obciazeniem Prime'em na SmallFFTs nie przekracza jego temp. 60'C. Testuje teraz Prime'em czy sie nie uszkodzil (nie sadze), ale wole sie zapytac czy odnalezc na wszelki wypadek gwarancje i miec ja pod reka czy raczej sie nie przejmowac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Żywotność mogło lekko skrócić, ale jeśli Prime i inne aplikacje (np. SuperPI) nie walą błędami, a obecnie temperatury są w normie, to nie widzę powodu do niepokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcode Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Z wstepnych tetsow - musialem podbic VTT o 0.01V i wszystko jest stabilne - tzn. Intel Burn Test przechodzi na maksymalnym obiazeniu test (ustawilem mu 7 rundek) pomyslnie, ale gdy cos w tym czasie proboje robic (niby ramu troche wolnego jest) to potrafi wywalic po 3 rundzie, ale to chyba nie z powodu niestabilnosci ?!? Co do temperatur - sa teraz o jakies 2'C nizsze (wczoraj nakladalem paste, a te ~ 100'C niezle ja wygrzalo). Edytowane 31 Października 2009 przez xcode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...