Meariss Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam, zakupiłem Radeona X1600 Pro na aukcji allegro, jednak nie za bardzo rozumiem opis tej aukcji, a dokładniej, jaki posiada rodzaj pamięci. Potrzebna jest mi DDR, a ja tu widzę coś takiego w opisie: 128-bit 4-kanałowy interfejs pamięci DDR/DDR2/GDDR3/GDDR4 aukcja znajduje się TUTAJ Czyli, jaka w końcu ta pamięć? Będzie mi ten Radek działał? Zaznaczam, że moja poprzednia, zepsuta karta, to Radeon 9800 XL, DDR. Jeżeli kupiłem DDR2, to nie wiem, co zrobię... Bo raczej Płyty głównej dla karty się nie opłaca kupować, bo to by znaczyło zakup innych podzespołów. Czekam na odpowiedź i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Pamięć na karcie nie ma nic wspólnego z pamięcią na płycie głównej! Na mobo możesz mieć DDR a na karcie DDR5 i będzie działać, ważne tylko by płyta i karta miały takie samo złącze - w Twoim wypadku jest to AGP. X1600PRO ma pewnie DDR2, dla pewności sprawdź to programem GPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Karta ma prawdopodobnie pamięć DDR2 . Czyli nic ciekawego . Ciekawe czemu kopiłeś akurat X1600 , przecież to syf . W podobnej cenie można dostać 7300GT DDR3 które są szybsze od tego czegoś . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...