chemiczny_ali Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 (...) Nie trzeba miec 2 razy wiecej mocy niz pobiera komp by miec cisze Pokaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 @TomaszPaweł Akurat link który ty podałeś jest już na samym początku podany przez mnie . Co do I7@OC i mocy - nie wiem ile dokładnie pobiera on mocy ale czytałem w temacie o I7 że sporo osób miało problemy ze stabilnością I7 na zasilaczach 500-600 W , dopiero przy zasilaczach 800-900 W procek się stabilizował . Co nie znaczy że na def. proponowane zasilacze (500-650 W ) sobie nie poradzą . BTW. w jednym z kalkulatorów mocy wyszło mi że niekręcony I7 950 + 2xHD5870 + reszta sprzętu ( 6 GB Ramu , 1TB HDD + SSD , napęd BR ) brał ~ 500 W mocy , może coś w tym jest - dotychczas było że kalkulatory sporo zawyżały wyniki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 @TomaszPaweł Akurat link który ty podałeś jest już na samym początku podany przez mnie . Ale jakie to ma znaczenie? Nie piszesz nic o SSD, modyfikacji zestawu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...