FuXx^ aka JeRRy Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam. Totalnie nie mam pojecia, ktora plyte glowna mam wybrac. Mianowicie jestem przywiazany do nforce i geforce. I w sumie to najbardziej by mi sie podobala deluxe z nforce 780a, ale nie wiem czy ma ona funkcje odblokowania rdzeni. Z drugiej strony evo jest swietne ale nie doczytalem czarno na bialym ze idzie odblokowac rdzenie. A odnosnie gigabyte to duzo recenzji i info ale o wersji ud3p. Pomozcie mi. Zalezalo by mi rowniez aby sie dowiedziec czy wszystkie beda dobrze wspolpracowaly z geforce, bo jakos nie podchodzi mi ati. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Nie przywiązuj się do żadnej marki bo tylko na tym stracisz. Chipsety nV nie umożliwiają odblokowania rdzeni/cache, wyjatkiem jest 720D, na którym to średnio działa, bądź nie działa, zależy od szczęścia. Evo umożliwia odblokowanie rdzeni i cache, bardzo dobra płyta i z tej trójki właśnie tą bym Ci polecił. Bardzo dużym plusem tej płyty jest zastosowanie dźwiekówki VIA (realteki się chowają) oraz ExpressGate, bardzo przydatna rzecz. Co do GB to płytka jest dosyć dobra ale niczym szczególnym się nie wyróżnia. Edytowane 15 Listopada 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...