Skocz do zawartości
FuXx^ aka JeRRy

Asus M3n-ht Deluxe Czy Gigabyte Ma790x-ud4p Czy Asus M4a79xtd Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Totalnie nie mam pojecia, ktora plyte glowna mam wybrac. Mianowicie jestem przywiazany do nforce i geforce. I w sumie to najbardziej by mi sie podobala deluxe z nforce 780a, ale nie wiem czy ma ona funkcje odblokowania rdzeni. Z drugiej strony evo jest swietne ale nie doczytalem czarno na bialym ze idzie odblokowac rdzenie. A odnosnie gigabyte to duzo recenzji i info ale o wersji ud3p. Pomozcie mi. Zalezalo by mi rowniez aby sie dowiedziec czy wszystkie beda dobrze wspolpracowaly z geforce, bo jakos nie podchodzi mi ati. Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przywiązuj się do żadnej marki bo tylko na tym stracisz. Chipsety nV nie umożliwiają odblokowania rdzeni/cache, wyjatkiem jest 720D, na którym to średnio działa, bądź nie działa, zależy od szczęścia.

Evo umożliwia odblokowanie rdzeni i cache, bardzo dobra płyta i z tej trójki właśnie tą bym Ci polecił. Bardzo dużym plusem tej płyty jest zastosowanie dźwiekówki VIA (realteki się chowają) oraz ExpressGate, bardzo przydatna rzecz.

Co do GB to płytka jest dosyć dobra ale niczym szczególnym się nie wyróżnia.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi