adas01 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ten post jest żeby ostrzec jakichkolwiek potencjalnych nabywców cóóda optycznego :lol: ww. firmy. jakiś miesiąc temu zaqpiłem ww. mychę która wygląda trochę jak zwykły dwuklawiszowy logitech (tzn wygląd klawiszy, bo materiały duużo badziewniejsze już na pierwszy rzut oka), dobrze działa klawisz tylko prawy, lewy zanim zaskoczy to trzeba dość mocno przycisnąć, po czym modlić się żeby odskoczył (nie zawsze modlitwa jednak przynosi efekt) kółko niby ciche na pierwszy rzut oka z precyzją ma niewiele wspólnego (po przesunięciu czegoś zdarza się, że ekran przesuwa się jeszcze o kilka linijek jakąś sekundę później - np. przy przeglądaniu forum)+czasem przy próbie wciśnięcia lewego klawisza również działa kółko (znów przykład kiedy chcę otworzyć jakiś topik z forum a otwiera się ten 3 miejsca niżej :lol:) co do układu optycznego to myślałem dotąd że robi to 1 firma na świecie ale chyba MiNt uruchomił własną fabrykę w którymś obozie pracy w Chinach albo skupuje na tony odpady - na defaultowych ustawieniach potrzebowałbym przestrzeni jakieś 1,5m na 1,5 żeby przejechać kursorem z rogu w przeciwległy róg pulpitu :lol: po ustawieniu na większą czułość w win oczywiście precyzja jest śmieszna. do tego po chwili idle mysza zamiast tak jak logitech na przykład świecić słabszym światłem, ta zaczyna mrugać (qrva zajebiście się przy takim stroboskopie filmy ogląda), do tego czas reakcji po włączeniu się 'stroboskopu' to chyba ze 2 sek zanim kursor na ekranie się ruszy wrr! to byłoby na tyle, już mię .... strzelał dłuższy czas, ale dziś nie wytrzymałem i jebłem myszką o stół w akcie złości i - bez tykania zablokował się (wciśnięty) lewy klawisz i kółko (niet scrolowania, było wciśnięte na stałe), odblokowało się dopiero po ponownym stuknięciu myszą o biurko (zgodnie z prawami fizyki, do góry nogami). do wszystkich widzących tanie opticale minta NIE KUPOWAĆ i tyle. pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ja tam jeśli widze napis MINT to nawet kijem nie tykam :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 hehe :) ahhh ta jakosc :lol: jakosc i klient zawsze jest stawiany na 1 miejscu :lol: LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 hehe :) ahhh ta jakosc :lol: jakosc i klient zawsze jest stawiany na 1 miejscu :lol: LOLNo :lol: :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Teraz widac dlaczego Logitech tak sie ceni - a ja moge tylko ubolewac jak mogles kupic takie cos - przeciez to sie powinno omijac na kilometr - ale widac ze niektorzy jednak sie na to skusza - to jest wylacznie twoja wina. Oprocz Logitecha i Microsoftu nic nie powinno sie do reki brac moim zdaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ja mam cooler minta i nie narzekam - tani i dobrze chłodzi a przy tym dosyć cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Teraz widac dlaczego Logitech tak sie ceni - a ja moge tylko ubolewac jak mogles kupic takie cos - przeciez to sie powinno omijac na kilometr - ale widac ze niektorzy jednak sie na to skusza - to jest wylacznie twoja wina. Oprocz Logitecha i Microsoftu nic nie powinno sie do reki brac moim zdaniem.jasne że moja wina rzuciłem się bo jak dotąd trafiały mi się same niezłe myszki noname czy 'bonusy' do nowych kompów które były owszem przeciętne ale nigdy tak beznadziejne (nie mam zbyt dużych wymagań co do myszy, naprawdę) co do Logitecha i M$ - mimo wszystko mam całkiem całkiem zdanie o a4tech, starsi moi mają a4tech opto z 2 rolkami od roku i jest nie gorsza niż ten logitech. pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ja tam jeśli widze napis MINT to nawet kijem nie tykam :]A co powiesz na plyty Mint.Zdzierasz naklejke a pod spodem Asrock.I do tego taniej niz Asrock.To tez z daleka obchodzic ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ja tam jeśli widze napis MINT to nawet kijem nie tykam :] ..coolerek Minta M5TB to ten sam TITAN tylko bez zbednego grilla i duzo lepszej cenie - moim zdanie bjuti. Mint jest tesh dystrybutorem kart ATI i z obiegowych opini wynika ze karty BBA roznej masci mozna bylo zlowic wlasnie u tego hurtownika. MINT to tylko posrednik i jak kazdy ma w swojej ofercie lepsze i gorsze zabawki. trzeba wiec dobrze ogladac co sie kupje. a jak sie kupuje myszke optyczna a4techa za 40 zetow z nadrukiem jakiegos hurtownika to raczej nie nalezy sie spodziewac high-endu ..nie wspominajac ze kupujesz to w Polsce.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ten post jest żeby ostrzec jakichkolwiek potencjalnych nabywców cóóda optycznego :lol: ww. firmy... nie zebym bronil tej firmy ale wyglaszanie opinni ze myszki do niczego na podstawie 1 padnietej sztuki mozna sobie wsadzic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 taka prawda :-) trzeba ogladac co sie kupuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 miałeś po prostu pecha. To tak samo jak ktoś ma problemy ze swoim epoxem czy abitem, zdażają sie raz lepsze sztuki raz gorsze. Moja dziewczyna ma myche minta- jaki model nie pamietam, ale nie narzeka, i ja również twierdze, że mycha niczego sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 kiedyś na allegro kupiłem używanego minta za 2zł (nie dla mnie)ale przy próbie doprowadzenia konstrukcji toużywalnej (dosisk kulki i ... wszystko inne) rozleciała się. wywaliłem to dziadostwo i więcej nie kupię. jak cokolwiek jest mint to obejść szerokim łukiem. mint sprowadza z chin (nawet nie tajwanu) tandetny sprzęt o jakości że łozjezu i wygodzie pracy jak pełny etat w kamieniołomie. :)Mint kara boska za oszczędność :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja tam lubie z rana zjesc mintosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 kiedyś na allegro kupiłem używanego minta za 2zł (nie dla mnie)ale przy próbie doprowadzenia konstrukcji toużywalnej (dosisk kulki i ... wszystko inne) rozleciała się. wywaliłem to dziadostwo i więcej nie kupię. jak cokolwiek jest mint to obejść szerokim łukiem. mint sprowadza z chin (nawet nie tajwanu) tandetny sprzęt o jakości że łozjezu i wygodzie pracy jak pełny etat w kamieniołomie. :)Mint kara boska za oszczędność :) No sie nie zgodze. Mialem GF256 MINta i jakosc karty byla bardzo dobra - Podkrecalnosc tez OK. Z Defaultowych 120/150 MHz na 150/195 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ten post jest żeby ostrzec jakichkolwiek potencjalnych nabywców cóóda optycznego :lol: ww. firmy... nie zebym bronil tej firmy ale wyglaszanie opinni ze myszki do niczego na podstawie 1 padnietej sztuki mozna sobie wsadzic :P ależ zgadza się, zresztą napisałem 'ostrzec' = uwaga przy ew. zakupach ;) tesh po raz pierwszy naciąłem się na minta - w poprzednim kompie był gf2mx400 minta który dotąd ma się dobrze, sam mam sieciówkę minta w kompie (sis900) i wszystko jest z tym w porządku. co do wadliwości klawiszy itd - jasne że mogłem dostać najgorszy egz. ale chyba nie ma takiej możliwości, żeby rozdzielczość myszy i zachowanie optyki (chodzi mi o 'błyskanie' :lol: ) się nie powtarzało w kolejnych egz - a tu mysz jest tak słaba że chyba tylko w 640x400 do klikania w ie dałaby radę :D pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja kupuje zawsze wszystko najlepszych firm i nic sie nie psuje - a z tymi tanimi to loteria (zasilacz mialem codegena lacznie z obudowa i mi padl po 3 miechach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no nie wiem ja miałem takiego pecha że po kilku miechach padła mi "renomowanej" firmy myszka LOGITECHA, od tej pory nie kupuje produktów nic z tej firmy. może jestem przewrażliwiony, ale wkur..... się niepomiernie, od tamtej pory mam A4 techa Winbesta4D+ i jestem z niej bardzo zadowolony, upadła mi chyba ze 100 razy tak że powypadały klawisze, ale składam i hula dalej, a 2 pokrętła obok siebie a nie tak jak w większości myszek jedno pod drugim to najlepsze rozwiązanie na świecie. Nie chcę już żadnego "cenionego" logitecha, zostanę przy A4 TECH:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Czasami sie zdarza taki model. Jak kupisz mercedesa i Ci sie zaraz popsuje to nie oznacza, ze firma jest beznadziejna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Mint to mint i mintem bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...