SilaHD Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam, dostałem w "spadku" ;) po bracie Gericoma Hummera Celeron 2,4 Ghz 248MB Ram i to tyle co wiem o tym sprzęcie. Jak widać trochę mało RAMu i tu zaczyna sie mój problem. Czy ram do laptopa różni się od RAMu z komputera? Czy mogę jakoś sprawdzić jaki typ kości jest obecnie założony, żeby kupić prawidłowy. No i jaki ram konkretnie kupić? z jakiej firmy, jaką wielkość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Pamięci do lapków to SO-DIMM DDRx*, są one droższe od zwykłych DIMM DDRx* . Dokładny typ pamięci ( jak i resztę podzespołów ) sprawdzisz programem Everest . Rodzaj pamięci dodatkowo pokaże ci CPU-Z . * - x przy DDR oznacza wersję DDR - DDR1/DDR2/DDR3 , DDR1 oznaczane jest po prostu jako DDR . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) dzięki czy taki test wystarczy żeby powiedzieć coś wiecej o moich obecnych kościach? Edytowane 19 Listopada 2009 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek.r Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 tak, potrzebujesz DDR PC2700 czestotliwosc 166mHz. nie wiem jak to bedzie z obsluga wiekszej ilosci, ale wydaje mi sie ze 1gb bedzie smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) super ,dzięki, czy jakąś konkretną firmę polecacie czy w sumie obojętne? czy mogą być kosci 333Mhz, bo tylko takie w sprzedaży :( widze Czy te mogly by byc? Edytowane 20 Listopada 2009 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Mogą być 333, nawet powinny :) 166mhz=333mhz=pc2700 ;) Edytowane 20 Listopada 2009 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 tylko te podane w aukcji pamięci to są zwykłe ddr a trzeba so-dimm ddr np takie http://www.allegro.pl/item813321532_pamiec...nix_apacer.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 czy na pewno SO-DIMM? dane z Everesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Tak, do laptopów można wsadzić jedynie SODIMM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Taaa gadać ma kto, ale rzucić okiem na zdjęcie to już nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...