Schranzer Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Witam Tym razem moj problem polega na zatrzymywaniu ladowania systemu na ponad 20 sekund. Problem ten mam od nowego komputera czyli od miesiaca z groszami :) Wlaczam komputer wszytko przechodzi elegancko pojawia sie okienko ladowania xp i ..... staje, nic sie nie dzieje dobre 20 -25 sekund po czym rusza jak rakieta, ze nawet nie zdaze zobaczyc ekranu powitalnego z napisem Zapraszamy.. laduje elegancko wszystkie programy w doslownie kilka sekund jak byc powinno. Jest jakies logiczne wytlumaczenie tego zastoju w srodku ladownia? Teraz to co was bedzie inteeresować. Wszystkie komponenty sprawne - dysk twardy jak najbardziej sprawny, nigdy nie bylo z nim problemow, smart ok, predkosc dzialania ok, zadnych badow, dziwnych odglosow brak (chetnie porobie jakies testy jezeli was interesuja). Zastoje odbywaja sie juz po pierwszej instalacji systemu zanim jeszcze zdaze poinstalowac jakiekowlwiek drivery...jest tak za kazdym razem - wydaje mi sie to co najmniej dziwne.. Dodam ze odpalajac system z dysku pata nie ma zadnych zatrzymań w trakcie, ale ma juz takiej rakiety na koniec wiec ogolny czas ladowania jest podobny. Nadmienic nalezy tez ze na poprzednim komputerze o podobnych parametrach (ta sama pl gl. phenII 720 be) dzialo sie dokladnie to samo. thx Edytowane 21 Listopada 2009 przez Schranzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Miałem podobną sytuacje. Winą była płyta główna Asus P5K po wymianie problemu nie ma, nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) No to mi nie pomoglo ;) Btw czy normalnym jest ze po wcisniaciu powera komputer mysli dobre 5-10 sekund zanim mi pipnie glosniczkiem i pojdzie sygnal na monitor? Edytowane 23 Listopada 2009 przez Schranzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Nie. Uszkodzona płyta lub problem z ustawieniami pamięci. Wrzuć nowszy bios. Sprawdź inny zasilacz. Wymień płytę na inną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) No wiec jade na sprzecie z poprzedniego topicu i z sygantury. Zasilacz zmieniony od wczoraj to samo.. Bios jest prawie najwnowszy ( najnowszej bety nie dawalem) Pamieci? Teraz siedzi 2gb Goodram cl9 - nie grzebalem w ustawieniach. Czyzby plyta ? Dopiero odeslalem im ramy :/ Zle rozpoznanie z poprzedniego topicu? :( Jak nalezy ustawic pamieci by bylo gitnie? Edytowane 23 Listopada 2009 przez Schranzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...