Vexer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić mocny sprzęt do multimediów, gier, grafiki (2D i 3D), do pracy w windowsie jak i w linuksie. Chce żeby sprzęt płynnie obsługiwał technologie "NVIDIA GeForce 3D Vision". Myślę o takiej konfiguracji: INTEL Core I7-930 2.88GHz( Czekam na pojawienie się procesora) DFI LanParty UT X58 DDR3 THERMALRIGHT X58-T3eH8 Be Quiet Straight Power BQT E7 CM 680W NVIDIA FERMI (Czekam na nowego GTX'a) w przyszłości może w SLI Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz CL9 XMS3 Najtrudniej jest mi zdecydować się na "monitor" który jest kluczowy w tym zestawie Samsung plazma - PS50B850 100Hz 50'' FULL HD Chce się zmieścić w 11000zł Pozdrawiam i liczę na pomoc i sugestie szczególnie nad wyborem 50'' monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Napisz jak już te części się pojawią, bo teraz to można co najwyżej wróżyć wydajność tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Tak samo myślę jak kolega Arni , poczekaj do momentu pojawienia się karty . Bo teraz to możemy wróżyć z kart/fusów/magicznych . A co do monitora - nie lepiej porządne 26-30" na matrycach PVA/MVA itp.? Do takiej pracy lepsze niż TV Plazmowy ( nawet 50" ) . Edytowane 23 Listopada 2009 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexer Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi Jeśli chodzi o monitor do pracy to już mam 26'' i na razie go nie zmieniam, w tej chwili mogę kopić zestaw "NVIDIA GeForce 3D Vision" i wyświetlacz multimedialny który ma sobie poradzić z ta technologią a chodzi mi tu o coś 46'' - 55''(w cenie do 5500zł). Czytałem ze najlepsza częstotliwość odświeżania w tej technologii to 120Hz i tu kieruje swoje pytanie czy 100Hz plazma sobie poradzi tzn czy jej parametry wystarczą żeby to działało tak jak trzeba przy założeniu że karta grafiki sobie poradzi? Pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2009 przez Vexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 To ma być wyświetlacz do multimediów ( gry , filmy itp. ) czy wyświetlacz do pracy z grafiką 3D . W pierwszym przypadku to możesz sobie palnąć te 50" plazmę , w drugim przypadku lepiej brać porządny monitor LCD ( komputerowy ) o przekątnej 26" + . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...