czater Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam! Po długich spekulacjach i namysłach zdecydowałem się na mugen 2 i teraz mam takie pytania... Czy backplate umożliwia zamontowanie mugena w taki sposób aby wentyl nie musiał wiać prostopadle do zasilacza(który jest na górze obudowy wiatrakiem ku dołowi) tylko wiał ku wylotowi obudowy? Czy zasilaczowi w ogóle by to przeszkadzało? Czy waga mugena może spowodować jakieś uszkodzenia płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 1. Wentylator może być zamocowany na każdym boku chłodzenia. Najlepiej, by wentylatory ułożone były równolegle. 2. Gdyby tak było, to nie byłby produkowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) ak ro na każdym? ;o tzn jeśli radiator jest ułożony równolegle z zasilaczem (tzn po długości) wentyl może i tak być zamontowany w taki sposób aby wiał ku tyłowi obudowy? Edit: ok już widzę o co chodzi, na każdym boku może być 120 czy na tych krótszych coś mniejszego? oba muszą być takie same czy mogą być z rożnych firm? Edytowane 23 Listopada 2009 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Generalnie powiesisz 120 dowolnej firmy (w komplecie jest jedna sztuka scythe), jest jednakowoż minus - jest tylko jedno mocowanie wiatraka dołączone do zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 ja na swoim mugenie mam dwa wiatraki ale tylko dlatego ze to ladniej wyglada wiec jesli zalezy ci na wydajnosci a nie na wygladzie to szkoda montowac drugi wiatrak ( roznica w tempach bedzie kolo 2-3 stopni max ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Na Mugena możesz założyć nawet 4 wentylatory 120mm (na węższym boku też jest taka możliwość), tylko musisz dokupić mocowania, albo odstawić jakąś prowizorkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 A mogą być one z 2 różnych firm i z różnymi prędkościami obrotowymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 pewnie ze moga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuri21 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Jako prowizorkę polecam opaski samozaciskowe. Sam tak złączyłem 4 opaki do okołoa mojego Thermalright Ultima 90i i kiedy trzeba to tylko wsuwam i wysuma wiatrak tak jak mi pasuje. Doskonale isę sprawdza i nawet nie potrzebne są te zapinki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Jako prowizorkę polecam opaski samozaciskowe. Sam tak złączyłem 4 opaki do okołoa mojego Thermalright Ultima 90i i kiedy trzeba to tylko wsuwam i wysuma wiatrak tak jak mi pasuje. Doskonale isę sprawdza i nawet nie potrzebne są te zapinki :) Można prosić o fotkę? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...