Mario2k Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Widze ze temat bliski mojej komorce Moze znacie jakis dobry sajt/forum o Omni HD I8910 juz mnie krew zalewa ten niedorobiony soft od Orange UK chetnie bym cos pozmienial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockin Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Widze ze temat bliski mojej komorce Moze znacie jakis dobry sajt/forum o Omni HD I8910 juz mnie krew zalewa ten niedorobiony soft od Orange UK chetnie bym cos pozmienial Wszystko jest najwiekszym w PL forum posiadaczy OMNI HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0nMD Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Zainstalowałem u siebie rom 'LEO2 FUSION' - klapa na całej linii. Chodzi tragicznie wolno i jeszcze sporo funkcji nie działa w ogóle (choćby wideorozmowy). Nie wiem jak mogłem wcześniej nie zauważyć, ale w temacie są wyszczególnione wszystkie problemy :D. Z powodu frustracji tym badziewiem przyjrzałem się uważniej tematom na MoDaCo i... Wyszedł jakiś nowy ROM z cywilizowanym wyglądem i w dodatku mający chodzić szybciej od oryginału Samsungu: http://www.pdaviet.net/showthread.php?t=78432 http://translate.google.com/translate?js=y...=auto&tl=pl Za chwilę powinien się ściągnąć i mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę. // ROM jest świetny. Chodzi wyraźnie szybciej i ładniej wygląda. Miałem tylko problem ze skonfigurowaniem pogody - w razie czego lista miejscowości wraz z kodami do wpisania: http://forum.xda-developers.com/attachment...mp;d=1237962161 Edytowane 28 Grudnia 2009 przez d0nMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 A ja wrzucilem sobie najnowszy oficjalny IL5, z CSC w wersji XEO, czyli bez nadmiaru dodatkowych smieci. Chodzi zauwazalnie szybciej od poprzedniego, dotyk jakby bardziej czuly. Do tego zmienili uklad menu z opcjami na moim zdaniem duzo lepszy, oraz kolorystyke klawiatury na moim zdaniem gorsza (jest w odcieniach jasnej szarosci, wolalem czarna szczerze mowiac). Do tego zapodalem sobie ten ekran Today: http://www.modaco.com/content/i8000-verizo.../samsung-today/ - chodzi pieknie, szybki, funkcjonalny i ladnie wyglada. Jedyne minusy to brak pogody (ale jakos i tak z tego nie korzystam) i upierdliwa zmiana tapety (trzeba edytowac dll'ke). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ten oryginalny ROM z WM 6.5 to tragedia. Bede niedlugo zmienial na jakis z WM 6.1. Poki co, moeze ktos wie gdzie wylaczyc widgety? Przynajmniej schowac ten panel. Wczesnie mialem Toshibe G900 i mimo wolniejszego procesora tam wszystko dzialalo bardzo szybko. O2 napewno lepiej odtwarza mi filmy, ale to pewnie wkestia kodekow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ustawienia->Ekran->Elementy w dzisiaj-> odznacz "Samsung WidgetPlus". A co jest zlego w romie 6.5 (i ktorym, bo bylo ich juz nascie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ten oryginalny ROM z WM 6.5 to tragedia. Bede niedlugo zmienial na jakis z WM 6.1. Poki co, moeze ktos wie gdzie wylaczyc widgety? Przynajmniej schowac ten panel. Wczesnie mialem Toshibe G900 i mimo wolniejszego procesora tam wszystko dzialalo bardzo szybko. O2 napewno lepiej odtwarza mi filmy, ale to pewnie wkestia kodekow.Wrzuć sobie M2D (interface znany z HTC), albo SPB Mobile Shell i odkryjesz zupełnie nowego WM :) A widgety tak jak napisał costi można bez problemu wyłączyć, nie trzeba do tego romu zmieniać -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja uzywam interfejsu z Omnii Pro B7610, link wyzej. Chodzi bardzo sprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Lanc, z obu tych nakladek korzystalem na poprzednim telefonie. Docelowo bedzie SPB MS. Wczesniej mialem wersje 3.0 i zawsze mnie denerwowal dolny panel tej nakladki. Od strony wizualnej. W nowej wersji chyba go nieco zmienili. Natomiast WM 6.1, bo nie ma wyciekow pamieci i jest jej wiecej. Dlatego tez, ze jest duzo ciekawych ROmow z 6.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 (edytowane) Nie wiem czy znajdziecie tam coś pozytecznego o I8000 ale powinno coś być bo mimo ,że w miare nowa stronka to chłopaki też się znają Samsung-mobile.pl Edytowane 3 Lutego 2010 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Oki Omnia kupiona za 1k z dystrubucji Orange. Jak zaczalem sie tym bawic to az sie zalamalem jakie to jest wolne. No ale nic poczytalem powalczylem, szybciutko i bezproblemowo zapodalem JA5 najnowszy soft z konca stycznia w wersji XEO bez brandowanego shitu orangutana. Po wgraniu az sie i usmiechnalem i zezlilem. Usmiechnalem bo telefon zaczal fruwac, zezlilem na sama mysl jak mocno orange skrzywdzil ten telefon. Naprawde wspolczuje ludziom ktorzy beda to uzywali w weresji "wyjetej z pudelka" operatora. No ale idzmy dalej. Nakladka SPB Mobile shell PL. Kolejny szok. jakie to wszystko zrobilo sie intuicyjne. Samsung powinien zwolnic wszystkich piszacych soft i zatrudnic paru ruskich wyjdzie taniej i lepiej. Wiadomo sa jakies niedorobki jeszcze i czasami cos zirytuje ale zaczyna mi sie podabac idea winMo. To moj pierwszy fon na tym sofcie. Najbardziej rzucilo mi sie w oczu multum aplikacji od prostych blokad ekranu do prawdziwych kombajnow co tylko kawy nie robia. Automapa bardzo ladnie smiga no moze nie poraza szybkim lapaniem fixa ale idzie wytrzymac ja navi uzywam od swieta. Takze po kilku dniach obcowania z tym fonem czas podzielbym na sredniowiecze z softem orange i wieki opzniejsze po wymianie softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Jak chcesz miec szybsze lapanie fixa, to zanurz sie w opcje i wlacz sobie opcje XTRA. Pobiera od czasu do czasu niewielkie ilosci danych z netu, ale fixa lapie duzo szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet68 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam Sorry, jeżeli coś źle pisze. Jestem na forum pierwszy raz. Mam omnię II i mam problem z połączeniem sięz zestawem głośno mówiącym w radiu clarion 309 Tzn. łączy się, moge rozmawiać, ale nie moge wybierać nr tel przez radio (z innych telefonów mogę) i nie wiem dlaczego ale połączenie telefoniczne się rozłącza po 5 minutach. Bez znaczenia czy ktoś do mnie dzwoni czy ja dzwonię.Mija 5 min i się rozłącza. Może mi ktoś pomoże? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...