Gosu Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Dziś komp mi się wyłączył samoistnie, grałem akurat w Dragon Age i zmieniałem rozdzielczość żeby sprawdzić coś i w tym momencie komputer się wyłączyl. Zasilacz z podpisu ma już trochę ponad dwa lata ale do tej pory nie było z nim żadnych problemów. Nie mam jak zmierzyć napięć. Czy takie wyłączenie to pierwsza oznaka że zasiłka pada? Restartów nie miałem żadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) zapusc test zasilacza z OCCT, zakładka 'power supply'. a zasialcz moze byc tylko jednym z powodów. I po jednym resecie nie trzeba jeszcze panikować. Edytowane 25 Listopada 2009 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Dziś był drugi... W OCCT dostałem ifnormację ze bardzo będzie obciązony zasilacz i robię to na własne ryzyko, nie podjąłem się ów wyzwania, ale czuję ze czeka mnie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Możesz śmiało próbować nic nie powinno się stać jak nie da rady to najwyżej reset. Możesz podczas testy sprawdzić napięcia miernikiem. A temp. masz w porządku może sie cpu przegrzewa, sprawdź też pamięci memtestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 NIe no procek się nie pgrzegrzewa, temperatury jak nabardziej ok. Dziś znowu się komp wyłączył (odpaliłem grę), po czym włączył po chwili sam, . Wszedłem do biosa, zmieniłem ustawienia i jak chciałem zapisać to się zaciął komp, zrobiłem restart i ustawienia przyjęte. Sprawdze zaraz zasilacz tym OCCT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Jak się zacina w BIOS, to jest kilka innych opcji: - przegrzanie grafiki - uszkodzone pamięci - uszkodzona płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 MOze być coś z przegrzaniem grafy, ponieważ takie wyłączenie mialem kiedy wentyl na grfie był na auto, zawsze jak brałem 52% ( i tak jej wtedy nie słychać) to było ok. Ale temperatury monitoruje i nie miałem więcej na GPU niż 70 stopni czy na pamiątkach 75, niestety nie mam wglądu w sekcje zasilania co jest dziwne przy Hd 4890 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...