Skocz do zawartości
Gosu

Chieftec 560

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś komp mi się wyłączył samoistnie, grałem akurat w Dragon Age i zmieniałem rozdzielczość żeby sprawdzić coś i w tym momencie komputer się wyłączyl.

Zasilacz z podpisu ma już trochę ponad dwa lata ale do tej pory nie było z nim żadnych problemów.

Nie mam jak zmierzyć napięć.

Czy takie wyłączenie to pierwsza oznaka że zasiłka pada?

Restartów nie miałem żadnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz śmiało próbować nic nie powinno się stać jak nie da rady to najwyżej reset. Możesz podczas testy sprawdzić napięcia miernikiem.

A temp. masz w porządku może sie cpu przegrzewa, sprawdź też pamięci memtestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe no procek się nie pgrzegrzewa, temperatury jak nabardziej ok.

Dziś znowu się komp wyłączył (odpaliłem grę), po czym włączył po chwili sam, .

Wszedłem do biosa, zmieniłem ustawienia i jak chciałem zapisać to się zaciął komp, zrobiłem restart i ustawienia przyjęte.

Sprawdze zaraz zasilacz tym OCCT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOze być coś z przegrzaniem grafy, ponieważ takie wyłączenie mialem kiedy wentyl na grfie był na auto, zawsze jak brałem 52% ( i tak jej wtedy nie słychać) to było ok.

Ale temperatury monitoruje i nie miałem więcej na GPU niż 70 stopni czy na pamiątkach 75, niestety nie mam wglądu w sekcje zasilania co jest dziwne przy Hd 4890

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi