Skocz do zawartości
zylus

F3 500gb Samsung Problem..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam standardowy problem .. mój bios ani instalacja systemu nie widzą dysku ( F3 SpinPoint 500GB Samsung HD502HJ ) Płyta już trochę ma i zawsze miałem na ata dyski ale po odkryciu ze moja płyta obsługuje sata postanowiłem zakupić taki dysk moja płyta to : Abit kv8pro bawie się z tym już od 3 dni i mam nadzieję że znajdzię się jakaś dobra duszyczka i pomoże rozwiązać problem (dysk jest nowy i nigdy w płycie nie było wpięte coś na sata)

Z góry dziękuję Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jest już zapewne temat o tych dyskach, podobnie jak o Twojej płycie głównej.

2. Skoro płyta jest stara, to trzeba będzie na dysku ustawić limit 150MB/s.

3. Zapewne masz wyłączony kontroler SATA w BIOS. Odsyłam do instrukcji obsługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce mi sie sprawdzac, jesli ten Abit jest na VII to raczej nic nie zrobisz, ktos na tym forum oddal F3 majac wlasnie VIe bo dysku nie widzialo. Jesli tryb sata 1 nie dziala, idz do znajomego z innym czipsetem. Wykryje? znasz problem.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie to samo na P5Q Deluxe.

P5 nie jest na Vii, to intel. Nie dziala Ci na innych plytach? Moze masz na mobasie kontroler walniety, sprawdz w innych portach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi